fbpx

Norveç’te hava şartlarında olağanüstü durum

Paylaş

Kuzey Avrupa ülkeleri aşırı soğuklar ve yoğun kar yağışı ile mücadele ediyor. Doğu Norveç ve başkent Oslo’da kar nedeniyle toplu ulaşım durdu, havaalanı kapatıldı.

Yoğun kar yağışı Doğu Norveç’te büyük sorunlara neden oluyor. Kar yağışı ve fırtına yüzünden, ulaşımda büyük sorunlar yaşanıyor.

Başkent Oslo’da da geceden beri yağan kar yağışı çarşamba günü ulaşımda olağanüstü durum yaşattı. Otobüsler, metrolar ve trenler durdu. Yetkililer durum hakkında olağanüstü toplandı.  Oslo Havaalanı Gardemoen da kar kaosu nedeniyle kapatıldı. Havaalanına iniş ve kalkış uçuşları durdu.

Yetkililer imkanı olanlara perşembe günü evde çalışmalarını önerdi.

Çarşamba günü yağan kar nedeniyle oluşan kaos sonrasında, perşembe günü de büyük bir kar temizleme çalışması başlatıldı. Çalışmalar nedeniyle toplu taşımalarda sorun yaşandı.

Perşembe ve Cuma günü hava sıcaklığı eksi 19 ve eksi 20 derece olarak açıklandı. Cumartesi günü de kar yağışının devam etmesi öngörülüyor.

Soğuk sadece Norveç’i etkilemiyor. Kutuplardan gelen soğuk hava bütün bölgeyi etkisi altına aldı. İsveç’in Kiruna kentinde 5 Ocak’ta termometreler eksi 44.6 dereceyi gördü ve “son 58 yılın en soğuk günü” olarak tarihe geçti.

Soğuk hava dalgası İngiltere’de de etkili oluyor. İskoçya, Kuzey İrlanda, İngiltere’nin kuzeyi ve Galler’in kuzeyi için buzlanma ve kar uyarıları yapıldı.

Kaynak: Evrensel / Mahmut ALGÜNERHAN