fbpx

İngiltere’de trenler duruyor!

Paylaş

İngiltere’de demir yolu işçileri ücret artışındaki anlaşmazlık nedeniyle 2-8 Aralık arasında farklı günlerde greve gidecek. İşçiler ayrıca 1 Aralık’tan 9 Aralık’a kadar fazla mesai yapmayı reddedecek.

İngiltere’de binlerce demir yolu çalışanı ücret artışında süregelen anlaşmazlık nedeniyle greve hazırlanıyor. İşçiler 2 ile 8 Aralık tarihleri ​​arasında farklı günlerde iş bırakacak. İşçiler ayrıca 1 Aralık’tan 9 Aralık’a kadar fazla mesai yapmayı da reddedecek.

Grev, 16 demiryolu şirketinin çalışanlarını kapsayacak. 2-8 Aralık tarihleri arasında farklı günlerde ikişer üçer şirketin çalışanları iş bırakacak. Grevler genellikle üyelerin katıldığı hatlardaki tüm seferlerin iptal edilmesine, fazla mesai yasakları da genellikle seferlerin azaltılmasına yol açacak.

Sky News’in haberine göre ASLEF sendikası, grevlerin, tren makinistlerine dört yıldan uzun bir süredir ilk kez zam yapılması için tren şirketleri ve hükümet üzerindeki baskıyı artıracağını söylüyor.

Sendikanın genel sekreteri Mick Whelan, “Kazanmaya ve 2019’dan bu yana zam alamayan makinisler için önemli bir ücret artışı almaya kararlıyız” dedi.

Anlaşmazlık sırasında ortalıkta görünmeyen Ulaştırma Bakanı Mark Harper’ın şimdi ise sendikaya “teklifi üyelerine götürmeleri gerektiğini” söylediğini belirten Whelan, “Bakanın anlamadığı şey, Rail Delivery Group’un (RDG) nisan ayındaki teklifinden bu yana, daha fazla eylem için muazzam katılımlarla ezici bir yetki almış olmamızdır. Tren şirketleri veya hükümet bizimle iyi niyetle masaya oturup müzakere edene kadar eylemlere devam edeceğiz” dedi.

Tren şirketlerini temsil eden Rail Delivery Group (RDG) ise ortalama makinist ücretlerini yıllık 60 bin sterlinden yaklaşık 65 bin sterline çıkaracak son teklifinin “adil ve makul” olduğunu öne sürdü.

Kaynak: Evrensel