fbpx

MÖP: PKK Mezopotamya için büyük bir şanstır

Paylaş

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP) PKK’nin 45. kuruluş yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini selamladı.

Asuri/Süryani/Keldani halkının örgütlenmesi olan Mezopotamya Özgürlük Partisi, PKK’nin hem Kürt halkı hem de bölgedeki tüm halklar için önemli bir şans olduğunu belirtti.

MÖP’ün açıklamasında PKK Lideri Abdullah Öcalan şahsında özgürlük için mücadele eden ve toprağa düşen tüm devrimciler selamlandı.

Açıklamada Mezopotamya’nın değişik dönemlerde farklı sömürgeci güçler tarafından cehenneme dönüştürüldüğüne dikkat çekilirken Sayın Öcalan ve yoldaşlarının çıkışıyla birlikte Mezopotamya’da yeni bir sürecin başladığı belirtildi. PKK Hareketinin mücadele paradigmasının bölge halkları için yeniden özgür yaşam umudu yarattığı belirtildi.

MÖP Demokratik Konfederalizm paradigmasının 21 asırda insanlık değerlerini korumaya çalışan, halkları birlikte, demokratik, eşit ve özgür koşullarda buluşturabilen bir sistem olduğunu vurgulayarak “PKK esaretten kurtulmanın ve özgürlüğü ulaşmanın adıdır” dedi.