fbpx

İsrail ve Filistin rehine takasında uzlaştı

Paylaş

İsrail ve Hamas arasında rehine takasında uzlaşmaya varıldı. Gelen bilgilere göre toplam 50 kişi için anlaşma bekleniyor, dört gün içinde 12’şer kişi serbest bırakılacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu rehinelerin aşamalar halinde serbest kalacağını duyurdu.

İsrail devlet televizyonu İsrail ordusunun Hamas’la rehine anlaşmasını kabul ettiğini ve güney Gazze’deki operasyonlara hazırlık amacıyla güçlerini yeniden organize etmek için ateşkese onay verdiğini aktardı.

Netanyahu, “İsrail hükümeti bugün zor bir kararla karşı karşıya kaldı, ancak doğru kararı verdi. Rehineler aşamalar halinde serbest bırakılacak. Üzerinde konuşulan anlaşma, Kızılhaç’ın Hamas’ın elinde kalan rehinelere ulaşarak gerekli tıbbi desteği sağlamasını da içeriyor,” açıklamasını yaptı.

Toplantı öncesinde ateşkesin savaşın sona ermesi anlamına gelmediğini söyleyen Netanyahu savaş halinde olduklarını ve hedeflerine varana kadar savaş halinde olmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Her bir İsrailli rehine karşılığı İsrail hapishanelerindeki aralarında bazı üst düzey isimlerin de olabileceği 3 Filistinli rehinenin serbest bırakılabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.