fbpx

Venedik Film Festivali’nde Woody Allen protestosu: “Tecavüzcü yönetmenlere spot ışığı yok!”

Paylaş

Evlatlık kızını taciz ettiği iddia edilen yönetmen Woody Allen, Venedik Film Festivali’nde protesto edildi.

Tacizle suçlanan yönetmen Woody Allen, bu yıl 80’incisi gerçekleştirilen Venedik Film Festivali’nde Prestijli “Altın Aslan” ödülünü aldı. Yönetmen Allen, kırmızı halıdayken izleyiciler tarafından protesto edildi.

Festivale katılan izleyiciler Woody Allen’in geçişi sırasında “Tecavüzcü hasta değil, ataerkilliğin sağlıklı evladıdır”, “Tecavüzcü yönetmenlere spot ışığı yok” ve “Alfa erkek diye bir şey yok” sloganları atarak tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

Dylan Farrow’un annesi Mia Farrow, 1992 yılında açtığı davada meseleyi mahkemeye taşımış, mahkeme Dylan Farrow’un velayetini annesine vermiş ve Woody Allen’ın kızını görmesini yasaklamıştı. Woody Allen bu davadan hiçbir ceza almadı. İddialar ise bir süre sonra unutuldu. Dylan Farrow ise 2014 yılında, “En sevdiğiniz Woody Allen filmi hangisi?” sorusuyla başlayan bir mektup yayınlamış, çocukken ünlü yönetmen tarafından tacize uğradığını açıklamış ve yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Allen, Dylan Farrow’un mektubunun yayınlanmasının ardından verdiği demeçlerde iddiaların asılsız olduğunu ve bu durumun kendisini etkilemesine izin vermeyeceğini söylemişti.