fbpx

Lützerath’dan Akbelen’e dayanışma mesajı

Paylaş

Almanya’nın Lützerath kentinde kömür madeni için yok edilecek köyde günlerce direnen iklim aktivistlerinden Akbelen direnişçilerine destek açıklaması geldi: İklim değişikliği uluslararası bir meseledir, Akbelen yalnız değildir!

Almanya‘nın batısında yer alan Lützeraht köyünün, genişletilmek istenen dev kömür madeni nedeniyle yıkılmaması için haftalardır mücadele veren iklim aktivistleri, aynı kaderi yaşayan Akbelen Ormanı ve İkizköylülerle dayanışmak için destek eylemi yaptı.

Binlerce polisin katıldığı operasyonlarda ağaçlarda ve açtıkları tünellerde direnen aktivistlere İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg de destek vermiş, bu nedenle diğer eylemcilerle birlikte gözaltına alınmıştı.

Aktivisler Akblen’le dayanışma eylemlerini twitter hesapları üzerinden #AkbeleneDokunma tag’ıyla paylaştılar.

Lützerath direnişçilerinin, Akbelen’deki orman kıyımı ve ardından başlayan direnişi selamladıkları videoda, “Türkiye’nin Muğla ilindeki Akbelen Ormanı‘nda aktivistlerin yaptığı eylem, sadece yerel bir eylem değil, uluslararası bir meseledir. İklim değişikliği, bizim de sorunumuzdur” deniyor ve defalarca “Akbelen yalnız değildir” sloganı tekrarlanıyor.