fbpx

Erdoğan İsveç’in NATO üyeliğini onaylamayı kabul etti

Paylaş

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilnius’ta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson görüştü. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, üçlü zirvede Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini kabul ettiğini  Erdoğan’ın kararı meclise götüreceğini açıkladı

Litvanya’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson üçlü görüşme gerçekleştirdi. Kritik toplantının ardından açıklama yapan Stoltenberg, İsveç’in NATO üyeliğinde mutabakata varıldığını belirterek, AKP’li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı Meclis’e götüreceğini açıkladı.

Stoltenberg’in uzlaşmayı şu sözlerle açıkladı:

“Sayın Erdoğan, İsveç’in üyeliği konusunda kararını verdi. Bu bizim ortak açıklamamızda var. Bu aslında bir müzakere değil. İsveç’in yapmış olduğu kanun değişikliklerinin hayata geçirilmesi, Madrid’deki taahhütlerin hayata geçirilmesi ile alakalı. Türkiye İsveç’in katılım protokolünü TBMM’ye sunmaya karar vermiştir deniliyor. Neticede baktığımız zaman, daha önce mutabık kaldığımız farklı unsurların hayata geçirilmesi söz konusu.”