fbpx

Almanya Stuttgart’ta, yetersiz kreş sorunu protesto edildi

Paylaş

Almanya Stuttgart’ta, yetersiz kreş sorunu aileler ve eğitmenler tarafından protesto edildi. Kreş sayısının artırılması ve var olan kreşlerin koşullarının iyileştirilmesi talep ediliyor.

Almanya’da çocuklar için yeteri kadar kreş bulunamaması sorunu devam ediyor. Her çocuğun ana okulullarına gitme hakkı olmasına rağmen 378 bin çocuk yer sorunu nedeniyle kreşlere gidemiyor.

Aileler ve eğitmenlerin bir araya gelerek kurdukları inisiyatif, Stuttgart’ta durumu protesto etti, miting ve yürüyüş gerçekleştirdi. Sendikalar ve demokratik kurumların destek verdiği eyleme 2 bin kişi katıldı.

Her çocuğa kreş hakkı sağlanmalı

Stuttgart Kita İnisiyatifi, nisan ayından bu yana daha fazla kreş yeri açılması için yoğun bir kampanya sürdürdü. Ancak, sorun çözülmüş değil. Hükümetler ve belediyeler, eğitime gerekli önemi vermemekle eleştiriliyor.

Güzel bir gelecek ve eğitim

Eğitim alanındaki eşitsizlikler, kreşlere ayrılan ödeneklerin yetersizliği gibi konuların ele alındığı mitinge aileler çocuklarıyla katıldı. Stuttgart Belediye Binası önündeki alanda mitinge katılanlar taleplerini dile getiren dövizler taşıdı.

Eğitmenler, kapasiteyi aşan alımlara, yetersiz eğitmenlere ve iş tanımının dışında iş yapmak zorunda bırakılmaya dikkat çekti.

Konuşmalarda sorun çözülene kadar mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

Kaynak: Evrensel / Ali Çarman