fbpx

Almanya’da erkeklerin üçte biri kadına şiddeti ‘kabul edilir’ buluyor

Paylaş

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin üçte birinden fazlası kadına yönelik şiddeti “kabul edilebilir” buluyor. İnsan hakları aktivistleri bu durum için “şok edici” dedi.

Çocuklara yardım kuruluşu Plan International Germany tarafından yaptırılan ve 9-21 Mart tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilen ülke çapındaki araştırmaya 18-35 yaş arası bin erkek ve bin kadın katıldı.

Funke basın grubu anketi detaylarını pazartesi günü yayınlanacak. Ancak medyada yer alan bilgilere göre ankete katılan yaşları 18 ila 35 arasında değişen erkeklerin yüzde 33’ü, kadın partnerleriyle tartışırken zaman zaman “ellerinin kayması” fikrini kabul ettiklerini söyledi. Ankete katılan erkeklerin yüzde 34’ü ise geçmişte kadınlara şiddet uyguladığını itiraf etti.

Toplumsal cinsiyet eşitliği için kampanya yürüten Federal Forum Men’den Karsten Kassner bu sonuçların “şok edici” olduğunu belirtti.

Kassner, “Ankete katılan erkeklerin üçte birinin kadınlara yönelik fiziksel şiddeti önemsizleştirmesi sorunlu bir durumdur. Bu durumun acilen değişmesi gerekiyor” dedi.

Alman Federal Polisi’nin verilerine göre 2021 yılında 115 binden fazla kadın aile içi şiddet mağduru oldu. 2021’de toplam 301 kadın mevcut ya da eski partnerleri tarafından öldürüldü.

Geçtiğimiz yıl Adalet Bakanı Marco Buschmann, kadına yönelik şiddetin daha ağır bir şekilde cezalandırılması için yasal değişiklikleri zorlayacağını belirtmişti. Buschmann, bu tür eylemlerin “özel trajediler” olarak küçümsenmemesi gerektiğini söylemişti.

Buschmann, “Cinsiyete dayalı şiddet, olduğu gibi adlandırılmalı ve gerekli ciddiyetle cezalandırılmalıdır” demişti.

Kaynak: ANF