fbpx

Europol’den “dark web” baskını: 288 kişi göz altında

Paylaş

Avrupa Polis Teşkilatı Europol’ün 9 farklı ülkenin polis teşkilatıyla ortaklaşa yürüttüğü operasyon neticesinde “Monopoly Market” adındaki yasadışı siteyle bağlantısı olduğu tespit edilen 288 kişi göz altına alındı.

Operasyonda site üzerinden satışı gerçekleştirilen 850 kilo uyuşturucu, 117 adet silah ve 50.8 milyon Euro değerinde kripto para ele geçirildi.

Avusturya, Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya, Brezilya, İsviçre, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon, bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük “dark web” (karanlık ağ) baskınlarından biri.

Arama motorları tarafından endekslenmeyen ve yalnızca özel protokollerle erişim sağlanan dark web’de pek çok yasadışı eylem gerçekleştirildiği biliniyor ve bu siteler Europol ve FBI gibi güvenlik teşkilatları tarafından takip ediliyor.

Dün yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u dark web üzerinden iş yürütmek konusunda uyarmıştı.

Kaynak: Dokuz8haber