fbpx

Emek ve Özgürlük İttifakı Berlin’de seçim startını verdi

Paylaş

Emek ve Özgürlük İttifakı 26 Mart Pazar günü Berlin’de sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Neşe Özgen’in yurtdışı seçmen dinamikleri üzerine yaptığı sunumun ardından söz alan 25. ve 26. dönem Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp sivil toplum örgütü temsilcilerine ve gönüllülere teşekkür etti.

Toplantıya katılan Berlin Alevi cemaati sözcüsü, 14 Mayıs seçimlerinde amasız, fakatsız bir işbirliği çağrısında bulunarak seçimler için Kreuzberg Berlin Cemevi’nde her gün 15-18 saatleri arasında seçmen kütüğü sorgulaması hizmeti verdiklerini, 27 Nisan – 9 Mayıs tarihleri arasında da Kreuzberg Cemevinden konsolosluğa ulaşım imkanı sağlanacağını açıkladı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu da 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakını, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı almıştı.

Toplantıya Alman Die Linke partisi adına katılan Ferhat Koçak ve Hakan Taş da Die Linke’nin Emek ve Özgürlük İttifakına desteğini açıkladı.

Toplantıya katılarak Emek ve Özgürlük İttifakına desteklerini açıklayan sivil toplum kuruluşu ve örgütler arasında Berlin Yeşil Ev Derneği, Didf, Dersim İnşa Kongresi, Dersim Dernekleri Federasyonu ve Devrimci Aleviler Birliği de yer aldı.

Başta BAK olmak üzere Berlin’de yaşayan Türkiyeli akademisyenler de toplantıya katılarak şimdiye kadar sandıktan uzak duran Türkiyeli seçmenlerin sandığa gitmeye ikna edilmelerinin önemli olduğunu belirttiler.

Son olarak söz alan Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan Yaren Selin Acar, gençlerin önemini vurgulayarak Almanya’da 39 bin Türkiyelinin yüksek öğrenim görmekte olduğunu ve bunun yanı sıra benzer hayâl kırıklıkları ve öfkelerle Türkiye’yi terk etmek zorunda kalan binlerce yeni nesil genç göçmenin bulunduğunu, başta Berlin, Almanya’daki bu yeni nesil gençlerle bağ kurulmasının ve onların heyecanlarının sandığa taşınmasında Emek ve Özgürlük İttifakının önemli rol oynayacağına inandığını ifade etti.