fbpx

Yunanistan’da tren faciasına öfke büyüyor: Bu suç örtbas edilemeyecek

Paylaş

Yunanistan’da en az 57 kişinin yaşamını kaybettiği tren kazasının ardından özelleştirme politikalarına ve hükümete yönelik öfke büyüyor. Demir yolu işçilerinin çağrısıyla başkent Atina ve birçok kentte bir kez daha kitlesel protesto gösterileri düzenlendi. “Kaza değil cinayet”, “Bizim ölülerimiz, sizin kârlarınız” sloganlarıyla sokakları dolduran on binler, siyasi sorumluların hesap vermesini istedi.

Başkent Atina’da, meclis binasının karşısında bulunan Sintagma Meydanı’ndaki mitinge demir yolu işçileri, PAME gibi işçi sendikaları, sol siyasi parti ve örgütler ile gençlik örgütleri ve öğrenci birlikleri katıldı.  Mitingde “Bu suç örtbas edilmeyecek-tüm ölülerin sesi olalım” sloganı ve genel grev çağrıları öne çıktı.

Prin gazetesinin haberine göre kurbanlar anısına saygı duruşunda bulunulan mitingde konuşan demir yolu işçileri uzun süredir dile getirdikleri ve hükümetler tarafından görmezden gelinen taleplerini hatırlattılar. Ölenler için ise gökyüzüne yüzlerce siyah balon bırakıldı. Miting dağılırken polisin meydana biber gazı ile müdahale ettiği öğrenildi.