fbpx

Fransa’da evsiz sayısı 330 bini geçti

Paylaş

Fransa’da acil barınma merkezlerinde kalan 200 bin, geçici barınma yerlerine yerleştirilen 110 bin göçmen ve  sokaklarda yaşayan 27 bin kişi ile birlikte evsiz kişi sayısı 337 bine ulaştı.

Evsiz ve barınma sorunu yaşayanlarla ilgili yıllık raporunu kamuoyu ile paylaşan Abbe-Pierre Vakfı, 2022 yılı sonu itibarıyla Fransa’da yaşayan evsiz sayısını 337 bin olarak açıkladı.

2012 yılından bu yana evsiz sayısında yüzde 130 oranında artış yaşandığına dikkat çeken Abbe-Pierre Vakfı, artan kira ücretleri ile düşen alım gücü yüzünden evsizler ordusuna her gün onlarca kişinin dahil olduğunu kaydetti.

200 bin kişinin acil barınma yerlerinde konaklandığını belirten vakıf, 110 bin göçmen ve sığınmacının ise geçici barınma yerlerine yerleştirildiklerini ifade etti. Abbe-Pierre Vakfı, sokaklarda barınmak zorunda kalanların sayısını ise 27 bini geçtiğini bildirdi. Vakıf sokaklarda yaşayan 27 bin kişinin çadır, araba veya metrolarda insani olmayan şartlarda yaşadığına vurgu yaptı. 

2021 yılının sonunda Fransa’daki evsiz sayısı 300 bin olarak açıklanmıştı.

4,15 milyon kişi barınma sorunu yaşıyor

Ülkede inşaa edilen konut sayısının yetersizliğine dikkat çekilen raporda devlet tarafından kontrol altına alınmasına rağmen kira artışlarının devam ettiğine vurgu yapıldı. 2022 yılı sonu itibarıyla barınma sorunu yaşayanların sayısının 4 milyon 150’e yükseldiğini ifade eden Abbe Pierre Vakfı, bu sayının her geçen yıl daha da arttığını belirtti.