fbpx

Emek ve Özgürlük İttifakı İsviçre Koordinasyonu’nundan seçim açıklaması

Paylaş

Emek ve Özgürlük İttifakı İsviçre Koordinasyonu yaklaşan seçimlere dair ”üçüncü yolu” büyütüyoruz diyerek seçim çalışmalarına başladı ve bir açıklama yayımladı. Açıklama şöyle:

”Ülkemizde artık bıçak kemiğe dayanmaktan öte, sömürü ve zorbalık bıçağı halklarımızın kemiğini kesmektedir. Hayat pahalılığı,işsizlik, demokrasi ve hukuk gaspı ve adaletsizlik had safhaya ulaşmıştır. Yaşanan tüm sorunların temelinde savaş ve sömürü politikaları vardır. Savaşa ayrılan bütçenin, savaş maliyetinin halklarımızın ekmeğinden kesildiğini biliyoruz.

-Ülkemizde herkes fakirleşiyor, halklarımızın ve tüm emeği ile yaşayanların sofralarındaki bereket, azgın kapitalist sömürü ve savaşla tamamen kaybolup yitiyor, ülkemizde ekonomi giderek kötüleşiyor ve hızla çöküyor.

-Tek adam rejimi, bir otoriter sistemi ve istibdat rejimini sürekli genişletmekte ve derinleştirmektedir. Biz de bu zalim istibdat rejimine karşı özgürlüklerimizi savunmak üzere ‘üçüncü yolumuzu büyütüyoruz.

İnsanca çalışılacak ve yaşanılacak bir ekonomik düzen,

Halkın egemenliğine dayanan bir demokrasi,

Kürt sorununda barışçıl ve demokratik bir çözüm,

Kadınlar için adalet, eşitlik ve özgürlük,

Gençler, engelliler ve dezavantajlı gruplar için eşitlik ve özgürlük,

Doğanın, çevrenin ve kültürel varlıkların korunması 

Bu temel hedeflerle Emek ve Özgürlük ittifakının İsviçredeki bileşenleri olarak seçim çalışmalarına başlıyoruz. İsviçre’de yaşayan tüm halklarımızı, emekçileri, kadınları, LGBTİ+’ları, doğa ve insan hakları savunucularını, alevi canlarımızı, saflarımızışimdi daha da sıklaştırmaya ve mücadelemizi daha da büyütmeye çağırıyoruz.

2023 seçimlerinin onlar kadar bizim için de önemli ve kader tayin edici olduğunun farkındayız. Biz İsviçredeki bileşenler olarak bu durumun bilincinde ve sorumluluğunda, şimdiye dek gösterdiğimiz seçim başarılarını büyütmek ve ortak direniş cephemizi daha da genişletmek üzere bir araya geldik, koordinasyonumuzu kurduk, hedeferimizi belirledik, çalışmalarımızı başlatıyoruz.

Şimdi birlik zamanı, şimdi emek zamanı, şimdi özgürlük zamanı

Hep birlikte başaracağız!