fbpx

İspanya’da sağlık çalışanları bir kez daha sokakları doldurdu

Paylaş

İspanya’nın başkenti Madrid’de yaklaşık 2 aydır grevlerini sürdüren sağlık çalışanları, “Kamu sağlık hizmetlerinde kesintilere hayır” sloganıyla bir kez daha sokaklara indi.

İspanya’nın başkenti Madrid’de yaklaşık 2 aydır grevde olan sağlık çalışanları, dün bir kez daha kitlesel bir gösteri düzenledi.

Sağlık Bakanlığı binası önünde toplanan binlerce doktor ve hemşire, kent merkezinde yürüdü.

“Kamu sağlık hizmetlerinde kesintilere hayır” sloganıyla düzenlenen eylemde, Madrid yönetimindeki sağcı Halk Partisinin sağlık politikalarına tepki gösterildi.

Doktorların bağlı olduğu sendikalardan yapılan açıklamada, “hastanelerin yüzde 100 devlet desteğiyle kaliteli ve evrensel hizmet vermesi için sağlık sektörüne yatırımların artırılması” talep edildi.

“Kamu sağlık hizmetlerinin savunulmasına ihtiyaç var”

Ücret artışı, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve personel alımı taleplerinin yönetim tarafından karşılanmaması üzerine 21 Kasım 2022’de başlayan süresiz greve, Noel döneminde ara veren aile hekimleri ve ilk müdahale doktorları, hafta başında grevlerine tekrar başlama kararı almıştı.

Eylemde AA muhabirine konuşan Concha Jimenez, “Özellikle bu dönemde kamu sağlık hizmetlerinin savunulmasına ihtiyaç var çünkü İspanya, sağlık hizmetinde Avrupa’da önde gelen ülkelerden biri ve bunu kaybediyor. Büyük çabalarla oluşturulan bu sistemi ölüme terk etmemek, savunmak gerekiyor” ifadesini kullandı.

Grev yayılacak!

Madrid’deki grevin, gelecek haftalarda benzer nedenlerle Katalonya, Valensiya, Extremadura, Endülüs, Navarra ve Aragon gibi ülkenin diğer bölgelerine de yayılacağı duyuruldu.

Ülkedeki özerk yönetimlerin çoğunda doktor sendikaları, farklı tarihlerde greve gideceğini açıkladı.