fbpx

Strazburg kenti evsizler için devlete dava açıyor

Paylaş

Fransa’nın Strazburg kenti belediyesi, sokaklarda yaşayanlara insani barınma şartları sağlama konusunda eylemsizlikle suçladığı devlete karşı dava açacağını duyurdu.

Fransa’nın birçok kentinin kanayan yarası olan sokaklarda yaşayan evsizlerin durumu konusunda devleti suçlayan Strazburg kenti Belediye Bakanı Jeanne Barseghian dava açacağını duyurdu.

Şehirde yaşayan yüzlerce evsize barınak sağlamak için devletin somut eylemde bulunmadığından yakınan Avrupa Ekoloji ve Yeşiller Grubu üyesi Jeanne Barseghian, şehir belediyesinin tüm imkanlarına rağmen barınma konusunda gelen taleplere cevap veremediklerini ifade etti.

Kentin bağlı bulunduğu Bas-Rhin valiliğinin emriyle şehir merkezindeki bir barınma kampının boşaltılma kararına tepki gösteren Jeanne Barseghian, devletin barınma konusunda kalıcı çözüm bulmak ciddi tedbirler almadığını, buna karşılık şehirde temizlik operasyonu yaptığını sözlerine ekledi. 

Sokaklarda yaşayanların sorunlarına çözüm bulmanın devlete ait olduğunu hatırlatan Barseghian, aciliyet teşkil eden sorun için devlete karşı İdari Mahkeme’de dava açılacağını bildirdi. 

Abbe Pierre Vakfı’nın verilerine göre 300 binden fazla insanın sokak yaşadığı Fransa’da durumun her yıl daha da kötüye gittiği kaydedildi. 

Kaynak: Fransa Postası