fbpx

İsviçre’de bir dini okulda cinsel istismar skandalı!

Paylaş

Avukatların soruşturma raporuna göre, 2010 yılına kadar Kanton St.Gallen’e bağlı Kaltbrunn’da bulunan bir Hristiyan okulunda çocuklar cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Dini okulda yaşananlar, eğitim merkezinin 1995 yılında Kwasizabantu Misyonu (KSB) tarafından inşa edilmesinden kısa bir süre sonra başladığı belirtiliyor. Hukuk Ofisi Avukatlarının raporunda bir kız öğrencinin defalarca okula gelen konuklar tarafından da taciz edildiğini ortaya çıkarıldı. Raporda ayrıca “Okulda görevli birçok kişinin cinsel tacizleri dini olarak yorumlandı” ifadelerine yer verildi.

2000 yılında soruşturma

1999 yılında ise St.Gallen Kantonu yetkilileri tarafından tehlike önce fark edilmemiş, 1 yıl sonra okul yöneticileri ve öğretim görevlileri hakkında soruşturma açılmasını sağlamıştı. Ancak o dönemde açılan soruşturma herhangi bir sonuç alınamadan kapanmıştı.  

Failler nerede?

Faillerin izini sürmenin savcılık için “çok zor” olduğu ifade ediliyor. St. Gallen kantonu savcılığından Stefan Hess, “Mağdurlar tekrar başvuruda bulunur ve daha sonra olası bir suç işlemeye dair güvenilir deliller varsa veya fail bilinirse, süreci tekrar devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu. Kaltbrunn Belediyesi sessizliğini korurken dini okul ise faaliyete devam ediyor.