fbpx

Mazlum Abdi: Kobanê tehdit altında

Paylaş

Washington Post Gazetesi’nde SDG güçlerinin komutanı Mazlum Abdi’nin yazısı yayınlandı. Abdi, “Kobanê’nin ve burada geliştirilen ittifakların bugün yine tehdit altında olduğunu” yazdı.

ABD’de yayımlanan The Washington Post gazetesinde Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) komutanı Mazlum Abdi’nin “Biz Suriye’de ABD’nin en sadık müttefikiyiz, bizi unutmayın” başlıklı yazısı yer aldı.

ABD’nin başını çektiği Küresel Koalisyon ile birlikte İŞID’e ilk büyük yenilgisini tattırdıklarını hatırlatan Abdi, burada geliştirilen müttefiklik ilişkileri sayesinde 2019’da İŞID’in halifeliğinin sona erdiğini anlattı.

KOBANÊ’DEKİ ULUSLARARASI KOALİSYON TEHDİT ALTINDA

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği hava harekatları ve olası kara harekatını hatırlatan SDG komutanı, “Kobanê’nin ve burada geliştirilen ittifakların bugün yine tehdit altında olduğunu” yazdı.

“Müzakereler yapılırken Türk komşularımızla barış içinde yaşadık. Yeniden başlatacak olsalardı, bunu tekrar yapabilirdik” diyen Mazlum Abdi, bu sefer tehdidin bir NATO üyesi ve ABD müttefiki olan Türkiye’den geldiğini belirtti.

‘TÜRKİYE BÖLGEYE KAOS VE İSTİKRARSIZLIK GETİRİYOR’

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine dönük harekatlarının İŞID ile mücadeleye zarar verdiğini belirten Abdi, daha önce iki defa bu tür harekatları gerçekleştiren Türkiye’nin kontrolündeki bölgelere bakıldığında bu tür girişimlerin bölgeye kaos ve istikrarsızlık getirdiğini belirtti.

‘İSTİKLAL CADDESİ’NDEKİ SALDIRI TERÖRDÜR, KINIYORUZ’

SDG Komutanı Mazlum Abdi yazısında, 13 Kasım’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırının “savaş için bahane edilmeye çalışıldığını” söyledi. Bombalı saldırıyı terör eylemi diye niteleyen SDG Komutanı, olayı “esefle karşıladığını ve kınadığını” belirtti. Abdi, saldırıyla ilgili tüm suçlamaları da reddetti ve soruşturma çağrısını yineledi.

Yazısına “Kimseden bizim için savaşmasını istemiyoruz” diye devam eden Kobani, “Dünyadan istediğimiz daha zorlu bir görevde bizimle olmaları: Barış” dedi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ‘HAVA OPERASYONLARI BAŞLANGIÇ’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü “Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Suriye’de kontrolleri altındaki bölgelerden ülkemize herhangi bir tehdit gelmeyeceği güvencesi veren güçlerin sözlerini tutamadıkları anlaşılmıştır. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz” demişti