fbpx

Fransa’da 200 genç « kağıtsız » Danıştay’ın önüne çadır kurdu

Paylaş

Fransa’da oturum izni alamayan ve sokaklarda yaşamaya mahkum edilen 18 yaşından küçük 200 genç göçmen barınma yeri talebiyle Danıştay binasının önüne çadır kurdu.

Daha iyi bir yaşam için ailelerini ve ülkelerini terk ederek Fransa’ya gelen, ancak oturum ve çalışma izni olmadığı için sokaklarda yaşayan 18 yaşındaki 200 genç göçmen içinde bulundukları drama dikkat çekmek amacıyla Danıştay binasının önüne çadır kurdu. 

Başkent Paris’in 1. ilçesinde bulunan Danıştay binasının önüne kurulan iki yüz çadıra yerleşen genç göçmenler insani yaşam şartlarına elverişli barınma, eğitim ve iş talebinde bulundu.

Kağıtsız göçmenler ile ilgilenen Utopia 56 derneği başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşu ile dernek genç göçmenlerin eylemine destek verdi. 

Paris’in güneyinde bulunan Ivry-sur-Seine kentindeki köprü altlarında yaşam mücadelesi veren evsiz genç göçmenler havaların soğumasıyla birlikte içinde bulundukları durumun çekilemez olduğunu dile getirdi.

Paris ve çevresinde sokaklarda yaşayan 18 yaşındaki göçmenlerin sayısının en az 500 olduğunu belirten Utopia 56 derneği, tüm başvurulara rağmen yerel yönetimler ile hükümetin yaşanan drama sessiz kaldığını ifade etti.