fbpx

UNIA: Philip Morris’i sendika hakkını tanımaya çağırıyoruz

Paylaş

İsviçre’nin UNIA Sendikası yayımladığı mesajda sendika hakları için direnen Marlboro işçileriyle dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Aralarında Philip Morris işçilerinin de bulunduğu İsviçre sanayi işçilerini temsil eden UNIA Sendikası, yayımladığı mesajda sendika hakları için direnen Marlboro işçileriyle dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

UNIA Genel Başkanı Vania Alleva ve UNIA Sanayi Bölümü Başkanı Yves Defferrard imzasıyla DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan’a gönderilen mesajda, “Philip Morris’in Türkiye’deki mevcut durumunu duyunca kulaklarımıza inanamadık. Temel sendikal haklarınız için verdiğiniz mücadelede sizi desteklediğimizi bilmenizi istiyoruz” dendi.

Açıklamada “Uluslararası düzeyde, kendisi için üretim yapan tüm birimlerde, küresel tedarik zincirlerinde insan ve sendika haklarına saygıyı garanti altına almak Philip Morris’in görevidir. Philip Morris fabrikasındaki kardeşlerimizin adil ücret ve sendikal hakları için verdiği mücadeleyi destekliyoruz. İsviçre’deki şirket yönetim kuruluna başvurduk, haklarınıza saygı duymaları konusunda ısrar ettik. Fabrika yönetimi ile sendika arasında bir anlaşma sağlamak için temsilcilerinizle görüştük. Philip Morris’i işçilere ve sendika üyelerine yönelik baskıları durdurmaya çağırıyoruz, işçi hakları insan haklarıdır! Sizinle dayanışma içerisindeyiz ve adalet mücadelenizi desteklemek ve daha iyi çalışma koşulları sağlamak için alacağımız önlemlerden sizi haberdar edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.