fbpx

Yazar Stephen King ve Elon Musk arasında mavi tik atışması: ‘Sekiz dolara ne dersin?’

Paylaş

ABD’li yazar Stephen King, Elon Musk’ın Twitter’daki mavi tikli kullanıcılar için aylık 20 dolar ücret isteyecek olmasına tepki gösterdi. Ücret planına küfür eden King’e, Musk “Faturalarımızı ödemek zorundayız” diye yanıt verdi.

Artı Gerçek – Twitter’ı satın alan dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın sosyal medya platformunda yapacağı değişiklikler tartışma konusu olmayı sürdürüyor.

Musk’ın mavi tikli (Twitter tarafından kimliği onaylanmış) kullanıcılardan aylık 20 dolar ücret alma planına ünlü korku edebiyatı yazarı Stephen King tepki gösterdi.

Twitter’da paylaştığı bir mesajda “Mavi tikimi korumak için aylık 20 dolar mı? S****, onlar bana ödeme yapmalı. Eğer bu hayata geçerse Enron gibi giderim” dedi.

YOLSUZLUK VE İFLAS İMÂSI

Ünlü yazarın açıklamasında, 2001 yılında yolsuzluk skandalları nedeniyle iflas eden Amerikan enerji şirketi Enron’u hatırlatması gözlerden kaçmadı. Amerikan tarihinin en büyük yolsuzluk skandallarından birine konu olan Enron, hesaplarında yapılan usulsüzlüklerin ortaya çıkmasından kısa süre sonra batmıştı.

‘FATURALARI ÖDEMELİYİZ, 8 DOLARA NE DERSİN?’

Twitter’ın çiçeği burnunda sahibi Elon Musk ise ünlü yazara verdiği cevapta “Bir şekilde faturaları ödememiz lazım, sadece reklam gelirine güvenemeyiz. 8 dolara ne dersin?” ifadelerini kullandı.

Musk, açıklamasında botları ve trolleri yenmenin tek yolunun bu olduğunu savundu.

‘KUŞ ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ’ DEMİŞTİ

Twitter’ın yönetim kurulunu kovmasının ardından tek üst düzey yetkili haline gelen Elon Musk, daha önceden “Twitter’ın harika olmasını istiyorum” demiş ve kendisini “mutlak ifade özgürlüğü taraftarı” olarak tanımlamıştı.

Musk’ın platformda daha serbest bir içerik yönetimi benimsemesi ve ABD’nin eski başkanı Donald Trump dahil, bazı yasaklı isimlere yeniden izin vermesi bekleniyor. Musk, satın alma işleminin tamamlanmasının ardından sonrası ilk paylaşımında da “Kuş özgürleştirildi” demişti.

Kaynak: Artı Gerçek