fbpx

Brezilya’da Lula da Silva Bolsonaro’yla karşı karşıya geldi: Küçük diktatörcük

Paylaş

Brezilya’da 30 Ekim’de düzenlenecek devlet başkanlığı seçimleri öncesi aşırı sağcı aday Jair Bolsonaro ile solcu aday Lula da Silva tartışma programında bir araya geldi. 

Brezilya’da 30 Ekim’de düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yarışacak Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, katıldıkları tartışma programında bir araya geldi.

Programda, Lula, rakibi Bolsonaro’yu Covid-19 salgınındaki tutumu ve Amazonlardaki orman kaybı gibi konularla eleştirdi.

Bolsonaro rakibi Lula’yı “yalancılıkla” suçladı, Lula ise Bolsonaro’yu “yalan haberlerin kralı” olmakla itham etti.

Lula, Bolsonaro’nun Covid-19 salgınında tartışılan tavırlarını ve salgından ölenleri hatırlatarak, “Senin ihmalkarlığın yarısı kurtarılabilecekken 680 bin kişinin ölmesine sebep oldu. Umursamadın, alay ettin, güldün, aşıyı kötüledin” dedi.

Bolsonaro ise “Dünyada ilk Covid-19 aşısı Aralık 2020’de uygulandı. Takip eden yılın ocak ayında, bir ay sonra Brezilya’da aşılanma başladı, 500 milyon dozdan fazla aşı satın aldık ve aşı olmak isteyen herkes oldu” diye cevap verdi.

Adayların stüdyoda yürüdüğü, karşı karşıya geldiği ve birbirlerine yaklaştığı özgün bir formatta gerçekleştirilen tartışma programı sert tartışmalara sahne oldu.

Lula, rakibi Bolsonaro için “küçük diktatörcük”, “yalancı” ve “utanmaz” ifadelerini kullandı, Bolsonaro ise rakibine “ulusal rezillik” ve “hırsız” diyerek karşılık verdi.

Brezilya’da 2 Ekim’de düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinde hiçbir adayın yüzde 50’den fazla oy alamaması nedeniyle seçimler en çok oyu alan iki adayın yarışacağı ikinci tura kalmıştı.

Seçimlerde, solcu eski Devlet Başkanı Lula da Silva yüzde 48,43, aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro da yüzde 43,20 oy almıştı.

30 Ekim’de düzenlenecek ikinci tur seçimleri için yapılan anketlerin ortalaması Lula’nın yaklaşık yüzde 48, Bolsonaro’nun ise ortalama yüzde 43 oy alacağı tahmininde bulunuyor.

Kaynak:Birgün