fbpx

Biden Suudi Arabistan’la görüşmesini savundu

Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan’a yapacağı ziyarette insan hakları konusunun gündeminde yer alacağını belirterek gelen eleştirilere karşı temasların önemini savundu.

Biden, 13-16 Temmuz tarihleri arasında Orta Doğu’ya yapacağı ziyaretle ilgili eleştirilere Washington Post gazetesine yazdığı makale ile yanıt verdi.

Temasları sırasında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’la da görüşecek olan Biden, amacının 80 yıldır ABD’nin stratejik ortağı olan Suudi Arabistan’la ilişkileri kopartmak değil, yeniden yön vermek olduğunu belirtti.

Biden “Biliyorum ki birçok kişi benim Suudi Arabistan’a gitme kararıma katılmıyor. Benim insan haklarıyla ilgili görüşlerim açık ve uzun süreli, ve temel özgürlükler yurt dışı seyahatlerimde her zaman gündemimde” diye yazdı.

Biden daha önce Suudi Arabistan’ın muhalif ve gazeteci Cemal Kaçıkçı’nın İstanbul’da hunharca öldürülmesiyle ilgili hesap soracaklarını belirtmişti. Bu ziyaretin, Biden’ın diplomatik hassasiyetle ilişkileri ne derece düzelteceğinin bir göstergesi olacağı belirtiliyor.

Kaynak: Euronews