fbpx

ODTÜ Bileşenleri’nden ortak eylem: Gökkuşağının her rengini sahipleniyoruz

Paylaş

10. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde yaşanan polis şiddetine karşı ODTÜ Bileşenleri Fizik Çimlerinde yaptıkları eylemde şiddetin sorumlusunun ODTÜ yönetimi olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamada, “Nefrete inat yaşasın hayat diyerek kampüsümüzde atanmış rektöre, nefrete, her türlü fobiye, şiddete karşı bir arada durabilmek adına demokratik üniversite mücadelesini büyütmek için çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

10. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü engellemek için kayyum rektör Verşan Kök’ün kampüse polis çağırmasıyla kampüste öğrencilere yönelik yoğun bir polis şiddet yaşandı. Üzerine ODTÜ Rektörlüğü tarafından atılan mailde, polis şiddet görmezden gelinerek kişilerin can güvenliğini tehlikeye atılması öğrencilerden bilindi.

ODTÜ’lüler bugün kampsülerinde yaşanan polis şiddetine, LGBTİ+ fobiye ve kayyum rektörün yasakçı zihniyetine karşı eylemdeydi. ODTÜ’lüler Fizik önünde ritm grubunun performansıyla eyleme başladı. Ritmlere alkışlarıyla eşlik eden ODTÜ’lüler sloganlarla Rektörlük önüne yürüdü. Dev gökkuşağı bayrağıyla Rektörlük önünde toplanan ODTÜ’lüler basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada kampüste yaşanan şiddetin sorumlusunun ODTÜ yönetimi olduğunun altı çizildi. 9. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde de benzer durumun yaşandığını hatırlatan ODTÜ’lüler açıklamayı şöyle sonlandırdı:

ODTÜ Bileşenleri olarak gökkuşağının her rengini sahipleniyoruz. Nefrete inat yaşasın hayat diyerek kampüsümüzde atanmış rektöre, nefrete, her türlü fobiye, şiddete karşı bir arada durabilmek adına tüm ODTÜ öğrencilerini, akademisyenlerini, idari personelini, işçilerini, mezunlarını birlikte demokratik üniversite mücadelesini büyütmek için çağırıyoruz. Tüm bu korkulara inat tüm karanlıkları aydınlatıyor, mücadelemize devam ediyoruz. Mücadelemizi, kazandıklarımızı, kaybettiklerimizi ve bizi hedef alanları unutmuyor, her daim “hatırlıyoruz”. Vardık, varız, var olacağız!

Kaynak: SendikaOrg