fbpx

İsveç Başbakanı: Rusya’ya daha fazla yaptırıma açığız

Paylaş

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Çarşamba günü Stockholm’de Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı ortak konferansta Ankara ile İsveç’in NATO’ya katılması konusunda müzakerelerin devam ettiğini duyurdu.

“Türkiye ile diyalog devam ediyor, aslında şu anda konuştuğumuz gibi ve bu diyaloğu sürdürmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

Andersson, Rusya’ya karşı halihazırda uygulanan ‘ağır yaptırımları’ memnuniyetle karşıladı ve İsveç’in daha fazlasına açık olduğunu söyledi. Mevcut durumun çözümünün “Rusya’nın savaşı durdurması” olduğunu da sözlerine ekledi.

“Fosil yakıta daha az bağımlı olmak için yapılacak şey bu. Bu bir geçiş dönemi, zor olacak, buna hiç şüphe yok. İklim değişikliğini durdurmayı da hedefliyoruz, bu yapılacak doğru şey ve şu an doğru an.” dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de buna karşılık Rus fosil yakıtının reddedilmesinin ‘zor’ olduğunu söyledi, ancak diyalog ve siyasi çabalar yoluyla ‘Rus savaş makinesini’ ‘kırma’ ihtimalini dile getirdi. “Birlikteyiz ve Pazartesi ve Salı günkü bu Avrupa Konseyi toplantısı, birliğimizi göstermek için önemli bir an.” Charles Michel, meseleleri AB temsilcileriyle 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde Avrupa Konseyi’nin olağanüstü toplantısında tartışma niyetini açıkladı.

Kaynak: Ruptly