fbpx

Disney’e homofobi suçlaması

Paylaş

2006 yılında Disney tarafından satın alınan ve o dönemden itibaren Disney çatısı altında üretmeye devam eden Pixar’ın çalışanlarından Disney ile ilgili bir açıklama geldi. Pixar’da çalışan LGBTIQ+ çalışanlar tarafından yazılan bir açık mektupta Disney yöneticileri “eşcinsel ilişkiyi sansürlemekle” ve homofobiyle suçlandı.

WebTekno’nun Mashable’dan aktardığına göre, mektup, Florida eyaletinde yürürlüğe girmek üzere onaylanan bir yasa tasarısının ardından kaleme alındı. Bu yasaya göre, Florida’daki okullarda eğitim alan 5-9 yaşları arasındaki çocuklarla cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında konuşulması artık resmen yasak.

Disney’in sansürcü uygulamalarına yönelik tartışmalar ise şirketin yasa tasarısına karşı tepki göstermesinin ve tasarıyı onaylayan siyasilere yaptığı bağışları kesmesinin istenmesiyle ortaya çıktı. Aslında Disney CEO’su Bob Chapek konu hakkında şirket içinde bir bildiri yollayarak kendisinin ve Disney’in tüm yönetici kadrosunun “kesinlikle LGBTIQ+ çalışanlarını, ailelerini ve topluluklarını desteklediğini” ve Disney’in “daha kapsayıcı bir şirket ve dünya yaratmaya kararlı olduğunu” açıkladı.

PIXAR ÇALIŞANLARI: YÖNETİCİLER EŞCİNSEL İLİŞKİ SAHNELERİNİ SANSÜRLÜYOR
Bu açıklama, Pixar bünyesinde yer alan çalışanlar tarafından samimi bulunmadı. Şirketin daha sert bir tavır sergilemesi gerektiği belirtilirken, Disney bünyesindeki yöneticilerin Pixar işlerinde herhangi bir eşcinsel ilişki ve sahne sunması durumunda bu sahneleri sansürlediği açıklandı.

Pixar’ın homofobi ve sansür suçlamalarının ardından Disney kanadından herhangi bir açıklama gelmedi. Disney’i boykot etmeye davet eden #BoycottDisney hashtag’i ise Twitter’da hızla trend olmaya başladı.

Kaynak: Duvar