fbpx

Çavuşoğlu: Durum sakinleştiğinde vatandaşlarımızı tahliye edeceğiz

Paylaş

Ukrayna’da mahsur kalan Türkiyeliler, dünden beri konsolosluğa ulaşamadıklarını belirtiyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye Konsolosluğu Ukrayna’da yaşayanları arayarak ülkeyi terk etmelerini söylemişti. THY biletleri bu çağrıdan sonra faiş fiyatlara satıldı. 10-20 bin TL aralığında satılan biletleri alamayan bir çok öğrenci ve işçi Ukrayna’da kaldı. Ülkede yaklaşık 2 bin öğrencinin mahsur kaldığı sanılıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kara yoluyla kurtarma hazırlıkları yaptıklarını açıkladı.

Çavuşoğlu, karadan tahliye seçeneğinin de masada olduğunu vurgulayarak, “Durum sakinleştiği zaman vatandaşlarımızı kara yoluyla Moldova’ya Romanya’ya ve Polonya’ya götürebileceğiz. Deniz yolunda da özellikle Odessa bölgesinde şu anda çatışmalar var. Deniz trafiği de şu an kapalı. Biz, deniz trafiği açılırsa, deniz yoluyla tahliye çalışması da feribot şirketlerimizle yaptık. Vatandaşlarımız panik yapmasın, tüm hazırlıklar yapıldı.” ifadelerini kullandı.
Ukrayna’daki otobüs şirketleriyle kara yoluyla tahliye halinde anlaşmaların yapıldığını da kaydeden Çavuşoğlu, “Biraz önce bahsettiğim ülkelerle görüştük, o ülkeler bizim vatandaşlarımızdan vize istemeyecek, PCR testi ya da aşı sertifikası da istemeyecek.” bilgisini paylaştı.