fbpx

Almanya’da kötü hava koşulları “Antonia” ile devam ediyor

Paylaş

Alman Hava Servisi’nden (DWD) bir meteorolog, “Zeynep” kasırgasından sonra, “Antonia” fırtınasından gelen rüzgar şimdiden hızlanıyor ve özellikle Pazartesi gecesi tehlikeli fırtınalara neden olabilir” dedi.

Meteorolog, “Pazar akşamı saat 9’dan itibaren dikkat edilmeli” dedi. Daha sonrasında, rüzgarın tekrar önemli ölçüde artacağı ve soğuk bir cephe ile bağlantılı olarak ülke genelinde kuzeybatıdan güneydoğuya doğru hareket edeceğini ifade etti.

Uzmanlara göre, rüzgar hızı 115 km/s’ye kadar çıkacak, buna bağlı olarak şiddetli fırtına ve kasırga kuvvetli fırtına riski var. Şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Baltık Denizi’nde kasırga benzeri fırtınalar pazartesi sabahına kadar sürebilir. Bununla birlikte, orta kısmın üzerinde, şiddetli rüzgar esintileri tehlikesi o kadar yüksek değil.

Sabahları soğuk cephe Alplerin eteklerine ulaşacak. Özellikle güney Bavyera’da kasırga benzeri rüzgarlar göz ardı edilmemeli. Öğle saatlerinde fırtına biraz dinecek. Meteorolog, “Pazartesi aynı zamanda bol yağmurlu, rüzgarlı ve fırtınalı bir gün olacak” dedi. “Kar 400 ila 600 metrenin üzerine düşecek. Maksimum sıcaklıklar 5 ile 11 derece arasında olacak, dağlarda biraz daha serin olabilir” dedi.

Akşama doğru rüzgar belirgin şekilde yavaşlayacak ve Salı gününden itibaren durum önemli ölçüde rahatlayacak. Meteorolog, “Rüzgar hafta boyunca bir sorun olmaya devam edecek” dedi. 

Kaynak: +49