fbpx

Berlin Film Festivali başladı

Paylaş

72’nci Uluslararası Berlin Film Festivali başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında resepsiyon ve partiler iptal edildi.

Berlinale olarak bilinen festival, sinema, sanat ve siyaset dünyasından davetlilerin katılımı ile Berlinale Sarayı’nda (Berlinale Palast) düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Kırmızı halı geçidinin ardından gerçekleşen törende Berlinale yöneticileri Carlo Chatrian ve Mariette Rissenbeek festivalin yüz yüze düzenlenebilmesinden dolayı memnundu. Geçen kış pandemi nedeniyle festivalin çevrim içi düzenlendiğine işaret eden Chatrian “Sahneye geri döndük” diye konuştu.

Pandemi nedeniyle gelen eleştirilere rağmen festivalin yüz yüze düzenlenmesini destekleyen Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth ise yaptığı coşkulu konuşmada “çok mutlu” olduğunu dile getirdi.

“Koronanın bizi alt etmesine izin vermeyelim” diyen Roth, Berlinale’nin “cesaret ve umut” mesajı verdiğini söyledi. “Sinemaya, filmlere ihtiyacımız var” ifadelerini kullanan Roth, Berlinale’nin her zaman olduğu gibi yüz yüze düzenlenmesinin pandemi sırasında sıkıntı yaşayan kültür sektörü açısından önemli olduğunu vurguladı.

Festivalin açılışı Fransız sinemasının usta yönetmenlerinden François Ozon’un “Peter von Kant” adlı filmi ile yapıldı. Alman yönetmen Rainer Werner Fassbinder’in 1972 tarihli “Die bitteren Tränen der Petra von Kant” (Petra Kant’ın Acı Gözyaşları) filminden uyarlanan “Peter von Kant”ın başrollerini Denis Ménochet, Isabelle Adjani ve Khalil Gharbi paylaşıyor. Fassbinder’in filminde başrol oynayan Hanna Schygulla ise filmde Peter von Kant’ın annesini canlandırıyor. 1970’lerde Köln’de geçen film, zengin ve alanında iktidar sahibi bir yönetmen olan Peter von Kant’ın, kendinden çok genç olan Amir’e aşkını anlatıyor.

Kaynak: DW Türkçe