fbpx

Fransa’da Paris’e girişi imkansız hale getirme eylemi

Paylaş

Fransa’da aşı kartı yasasını protesto etmek amacıyla Facebook üzerinde ‘özgürlük konvoyu’ adıyla kurulan bir grup , 13 Şubat’ta kamyonlar kullanılarak başkent Paris’e girişi imkansız kılma yönünde çağrıda bulundu.

Kanada’da başlayan ‘özgürlük konvoyu’ adıyla kamyonların kullanılarak büyükşehirlere girişi imkansız kullanan eylem Fransa ile birlikte Almanya ve Belçika’ya da sıçradı. Facebook’tan sonra Twitter üzerinde de farklı dillerle yapılan çağrılara diğer Avrupa ülkelerinden de katılım bekleniyor.

Facebook üzerinde kurulan ve şimdiden 228 binden fazla üyeye ulaşılan ‘özgürlük konvoyu’ grubu 13 Şubat 2022 tarihinde yapılacak olan aşı karşıtı gösteriler için Paris’e girişi imkansız hale getirme çağrısında bulundu.

Kanada’da ağır vasıta kamyon ve tır şoförülerinin inisiyatifiyle zorunlu aşıya karşı başlatılan uygulamanın benzeri Fransa’da aşır kartı yasası karşıtı kişi ve gruplar tarafından düzenlenecek. Sarı Yelekliler eyleme destek vereceği yönünde açıklama yaptı. 

Fransa’nın ağır vasıta kamyon ve tır şoförler sendikaları eylemlere katılıp katılmayacağı yönünde henüz bir açıklama yapmadı. Kamyoncu ve tır şoförlerinin katılmaması durumunda ise Paris’e girişi imkansız hale getirme eyleminde başarı sağlanamayacağı şeklinde yorumlandı. 

Kaynak: Fransa Postası