fbpx

İsviçre’de 105 bin frank radar cezası

Paylaş

İsviçre’de Neuchatel Xamax futbol takımının eski başkanı Sylvio Bernasconi aracıyla yaptığı hız yüzünden 105 bin frank para cezasına çarptırıldı.

Neuchatel Xamax futbol takımının eski başkanı Sylvio Bernasconi aracıyla yaptığı hız yüzünden ağır para cezasına çarptırıldı: 105 bin frank. “Arcinfoe” tarafından bildirildiğine göre , Neuchatel’in eski patronu aracıyla ciddi hız yapmaktan suçlu bulundu. Daha evvel de 2020 yılında otoyolda 120 km hız sınırı bulunan yolda 169 km. hız ile yakalanmıştı. Bu suçtan da para cezası ile birlikte bir yıl ehliyeti iptal edilmişti.

Mağdur mahkeme de bu karara itiraz ederek cezanın 5 yıl ertelenmesini istemişti. Şimdi tekrar sınırlı hızı aşarak yakalanan Bernasconi için  kamu bakanlığına göre Neuchatel mahkemesi Salı günü Xamax’ın  eski patronuna verilen erteleme kararını kaldırılmasına karar vererek savcılığın takibe almasına karar verdi.

Mahkemenin suçluya psikolojik takip veya daha az güçlü bir araç edinmesi yolunda sağlık verilmesine rağmen bu istek  suçlu tarafından  reddedildi, bu nedenle Bernasconi  105 bin frank para cezası ödemek zorunda kaldı.