fbpx

Norveç’e giden Taliban heyeti, ülkedeki Afganlar tarafından protesto edildi

Paylaş

Norveç’te hükümet yetkilileriyle görüşmek için Oslo’ya giden Taliban heyeti, burada çoğunluğu Afgan olan yaklaşık 200 kişi tarafından protesto edildi. “Taliban’a hayır” diyen protestocular, Taliban’ın 2001 ve öncesinde olduğu kadar acımasız olduğunu vurguladı.

Radikal İslamcı Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinin ardından Avrupalı yetkililerle ilk görüşmesi, Norveç’in başkenti Oslo’da devam ediyor.

Görüşmelerin 3 gün sürmesinin planladığı ifade edilirken, Oslo’da da Taliban’ı protesto gösterileri düzenleniyor.

Çoğunluğu Norveç’te yaşayan Afganlardan oluşan yaklaşık 200 kişi, Oslo’da Taliban heyetini protesto etti.

Protestocular, “Taliban’a hayır” diye slogan atarak, Dışişleri Bakanı Vekili Amir Khan Muttaqi liderliğindeki heyet ile yapılan görüşmeleri kınadı. Eylemciler, Taliban’ı “2001’de ve öncesinde olduğu kadar acımasız” olduğu konusunda uyardı.

Norveç hükümetinin Taliban ile yaptığı toplantılar kapalı kapılar ardında, Oslo’nun karla kaplı dağlarına yakın bir otelde gerçekleşiyor.

Norveç Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Taliban temsilcilerinin 23-25 Ocak’ta Oslo’ya davet edildiği belirtilmişti.

Ülkenin Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, 21 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Afganistan’daki insani krize dair endişelerini dile getirirken son dönemde ülkede yaşananları ‘milyonlarca insanı etkileyen tam ölçekli insani felaket’ olarak nitelendirmişti.

Taliban heyetinin, Norveç hükümetinin, bazı müttefik ülke temsilcisinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmek üzere Norveç’te temaslarda bulunacağı ifade edilmişti.

Kaynak : Birgün