fbpx

İsviçre’nin Schwyz kantonunda bir polis memuru silah kaçakçılığından tutuklandı

Paylaş

Schwyz kanton polisinde lojistikten sorumlu eski bir müdür, silah kaçakçılığından hüküm giydi.

Kanton polisi adına yıllarca tabanca, tüfek ve mühimmat gibi malzemeleri sipariş eden eski sivil bir müdür, daha sonra bunları özel olarak sattı.

Luzerner Zeitung gazetesi, satılan silahların 2016’da yılında Münih’te dokuz kişinin ölümüne neden olan bir saldırıyla bağlantılı olduğunu iddia etse de, resmî kaynaklar bu konuyu gündeme getirmedi.

Bellinzona Federal Ceza Mahkemesi perşembe günü 58 yaşındaki zanlıyı 28 ay hapis ve para cezasına çarptırdı. Bununla birlikte, 28 ayın yalnızca sekiz ayının tamamlanması gerekirken, her biri için günlük 180 CHF tutarındaki koşullu para cezasını ödemesi gerektiğini hükmetti.

Mahkeme, Kapo Schwyz’in eski sivil çalışanını silahlar yasasının ticari ihlalinden, buna teşebbüs etmekten, birden fazla belge sahteciliği ve görevini kötüye kullanmaktan suçlu buldu. Sanık, dokuz yıllık bir süre boyunca “sürekli olarak suç işledi” ve işverenine 181 bin 600 CHF zarar verdiği” kaydedildi.

Mahkeme, görevin sadakatsiz davranışıyla yasa ihlalinin ciddiyetini daha da ağırlaştırdı. Sözlü karara göre sanık sadece görevini kötüye kullanmakla kalmadı, aynı zamanda üstlerinin güvenini de istismar etti ve Kapo Schwyz’in itibarını zedeledi” dedi.

Sanık, Kanton polisi adına özel olarak kendisi için silah sipariş ettiğini kabul ederken, bunu silah kolleksiyonu için yaptığı iddiasında bulunsa da mahkeme inanmadı.

Kaynak: İsviçre’nin Sesi