fbpx

Erdoğan bu sefer de sokak köpeklerini hedef aldı

Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin Kızılcahamam Kampı’nda açıklamalarda bulunurken sokak hayvanları ile ilgili konuştu.

Türkiye’de sağlıksız barınak koşullarında köpeklerin nasıl yaşam mücadelesi verdikleri ile ilgili haberler çıkarken, sokak hayvanları şiddete maruz kalırken Erdoğan sokak hayvanlarını hedef aldı. Sokak köpeklerinin çocuklara saldırdığını iddia eden ve köpeklerin yerlerinin barınaklar olduğunu belirten Erdoğan ve hükümetinin bütçe dönemi barınaklarla ilgili bir yatırım kararı almadığı biliniyor.

Erdoğan “başı boş köpeklerin yol açtığı facialar” şeklinde konuya değinirken hayvanseverlerin uzun süredir beklediği hayvan hakları yasalarından ve bunların nasıl uygulanacağından bahsetmeyi tercih etmedi.

Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

“Başı boş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili haberlere rastlıyoruz. Bazı meseleler var ki çok küçük dokunuşlarla milletin gönlünü kazanmak mümkündür. Bunlardan biri de buraya hassasiyetle dikkatinizi çekmek istiyorum, sokak hayvanları meselesidir. Maalesef medyada sık sık çocuklara saldıran başı boş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumu yerine getirmiş oluruz.é