fbpx

Starbucks’ın tüm engelleme çalışmalarına rağmen sendika bugün zafer ilan edecek

Paylaş

Kahve devi Starbucks’ın Salı günü, şirket çalışanları tarafından sendikanın temsil edilmesini isteyip istemedikleri konusunda kullandıkları oy pusulalarına el koyması engellendi.

ABD’nin Buffalo şehrinde örgütlenen Starbucks baristalarından oluşan bir sendika olan Starbucks Workers United, Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’nun (NLRB) Starbucks’ın oylamayı tamamen durdurma talebini reddetme kararından memnuniyetlerini ifade ettiler.

Sendika, NLRB’nin kararının işçiler için bir başka kazanımın daha sinyalini verdiğini söyledi.

Şehrin Elmwood şubesinde barista olan Michelle Eisen, “İşte bu yüzden bir sendikaya ihtiyacımız var, böylece sesimiz duyulabilir ve Starbucks’ı eskiden sevdiğimiz şirket haline getirmek için çalışabiliriz” dedi.

Meslektaşı Jaz Brisack şunları söyledi: “Oylamanın 11. Saatinde oylamayı durdurmaya çalıştıklarını görmek talihsizlik ama bu, şirkette neyle karşı karşıya olduğumuzu dünyaya gösteriyor.

Yanlış bir şey yapmadık, sadece işyerimizde bir ses istiyoruz ve Starbucks’ın bunu durdurmaya çalışan avukatlara harcadığı paraya rağmen, NLRB bize bu oy hakkımız olduğunu söylüyor.

Herhangi bir şey varsa, bu, şirketin kendi ortaklarıyla ne kadar mücadele ettiğini gördüklerinde daha da fazla insanı bizim tarafımıza çekiyor.”

Sendika ile birlikte çalışan bir avukat olan Ian Hayes şunları söyledi: “Ortaklar sendika seçimleri düzenlemek için ilk NLRB dilekçelerini sunduğu günden beri, Starbucks utanmadığını gösterdi ve çalışanlar arasında kafa karışıklığı yaratmak için her şeyi yaptı. Şirket, aldığı yasal pozisyonlar entelektüel olarak boş olduğu için yolun her adımında başarısız oldu ve NLRB’nin bugünkü kararı bunun en son kanıtıdır.” dedi.

NLRB tarafından karar verildiği üzre oylama 8 Aralık’ta sona erdi ve oylar 9 Aralık’ta(bugün) 13:00 EST’de video konferans yoluyla sayılacak.

Kaynak: Morning Star

Çeviri: Gaste Avrupa Çeviri Ofisi