fbpx

Almanya Polonya-Belarus sınırındaki göçmenleri almayacağını açıkladı

Paylaş

Polonya-Belarus sınırında devam eden göçmen krizi ile ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İkinci telefon görüşmesine ilişkin dün akşam Lukaşenko’nun ofisinden yapılan açıklamada iki liderin sorunların çözümünün Belarus-Avrupa Birliği düzeyinde aranması ve tarafların derhal müzakerelere başlamak için yetkili ataması konusunda anlaştıkları bildirildi.

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert ise görüşmede Merkel’in mültecilerin evlerine geri dönmeleri için Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği ve diğer uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapılmasının altını çizdiğini belirtti.

Seibert, bölgedeki insanı durumun iyileştirilmesi için her ne kadar meşruluğu sorgulansa da, Minsk yönetimi ile görüşmenin mantıklı olduğunu kaydetti ve Aleksandr Lukaşenko yönetimini bütün diğer Avrupa Birliği üyeleri gibi Almanya’nın da tanımadığının altını çizdi.

Seibert ayrıca BM yardımlarının sınırdaki göçmenlere ulaşmaya başladığını belirtti ve insani yardım örgütlerinin bölgeye sürekli ulaşım imkanının sunulmasının önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Euronews Türkçe