fbpx

Yeşiller ırkçı Belediye Başkanı Boris Palmer’i partiden ihraç ediyor

Paylaş

Almanya’da Yeşiller Partisi üyesi, Baden-Württemberg eyaletinde bulunan “Üniversite şehri” Tübingen’in Belediye Başkanı Boris Palmer’e yönelik partiden ihracına yönelik disiplin soruşturması başlatıldı.

33 sayfalık ihraç talebi Boris Palmer’in avukatına ve Bölge Disiplin Kurulu’na verildi. Boris Palmer Yeşiller’in genel politikasına zıt olarak sürekli yabancı düşmanı söylemleriyle biliniyordu. Palmer 2015’teki göç hareketine karşı Suriye ve Afganistan’a sınır dışı edilmeleri savunmuş ve sınırları gerekirse silahla korumak gerektiğini söylemişti. 

2020 yılında Palmer koronavirüs pandemisiyle ilgili alınan önlemlere ilişkin “6 ay sonra zaten ölecek insanları kurtarmaya çalışıyoruz” demişti. 

Palmer son olarak Facebook’ta eski Almanya milli futbolcusu Denniz Aogo hakkında “Aogo bir ırkçı, kadınlara kendi Zenci penisini teklif ediyor” diyerek büyük tartışmalara neden olmuştu. 

Yeşiller Partisi eş başkanı ve son seçimlerde partinin Başbakan adayı olan Annalena Baerbock Palmer’in Facebook’ta Aogo’ya hakaret etmesine ilişkin “Palmer partimizin desteğini kaybetmiştir” demişti. 

Yeşiller Partisi Baden-Württemberg eyalet kongresinde Palmer’in ihraç talebi oylanmış ve 161 evet, 44 hayır ile talep kabul edilmişti. 

Yeşiller’in Baden-Wüttermberg eş başkanları Sandra Detzer ve Oliver Hildebrand Der Spiegel’e yaptıkları açıklamada Palmer’in bir çok kez parti değerlerine aykırı davrandığını ve aynı zamanda Almanya anayasasına bile aykırı davrandığını belirttiler.

Kaynak: Siyasi Haber