fbpx

Nikaragua seçimlere hazır

Paylaş

Brenda Rocha Pazartesi günü televizyonda yayınlanan bir konuşmada, NİKARAGUA’nın seçim yetkililerinin Pazar günkü cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için hazırlıkları tamamladığını söyledi.

Gerekli tüm eylemlerin “yasanın öngördüğü şekilde siyasi partiler ve ittifaklarla koordineli olarak yürütüldüğünü” söyledi.

Rocha, ABD’nin müdahalesinden korktukları için, “Özgür ve bağımsız seçimler tüm Nikaragua halkına aittir” diye ekledi.

Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin (FSLN) Pazar günkü diğer altı partinin yarışacağı oylamayı kazanması bekleniyor.

Washington, Nikaragua’ya karşı yeni yaptırımlar hazırlarken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken hükümeti “sahte seçimler” yapmakla ve muhalifleri tutuklamakla suçladı.

Ancak Başkan Daniel Ortega, Nikaragua’nın 1979 Sandinist devriminden bu yana özgür ve adil seçimlere sahip olduğu konusunda ısrar etti.

Pazar günü yaptığı bir konuşmada, “Ailem seçimlere hiç katılmadı” dedi. “Nikaragua Yankees tarafından işgal edildiği için burada seçim yapılmadı.”

ABD’yi, kendi çıkarlarına uygun olmadığı takdirde demokrasiyi kabul etmeyen “gezegendeki en büyük terörist” olarak nitelendirdi.

Ortega, “Onlar için seçimler, pısırıkları onları kazandığında geçerlidir” dedi. “Onları kaybettiklerinde ABD seçimlerin geçersiz olduğunu söylüyor ve ülkeyi istikrarsızlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Bu Küba, Bolivya, Bolivya ve Brezilya’da oldu.”