fbpx

Güney Afrika Metal İşçileri Grevi ücret anlaşmasıyla tamamlandı

Paylaş

Üç haftalık mühendislik ve metal sektörü ulusal grevi, 21 Ekim’de Güney Afrika Ulusal Metal İşçileri Sendikası (NUMSA) tarafından yüzde altılık bir teklifle üç yıllık bir ücret anlaşması imzalanması ile sona erdi.

IndustriALL üyesi NUMSA, sektördeki işverenlerin çoğunu temsil eden Güney Afrika Çelik ve Mühendislik Endüstrileri Federasyonu (SEIFSA) ile anlaşma imzaladı.

Sendika, anlaşmanın, Güney Afrika Mühendislik ve Kurucular Derneği (SAEFA) ve Güney Afrika Ulusal İstihdam Derneği’nin (NEASA) “işçi karşıtı ve sendika darbecileri” olduğunu söylediği diğer işveren kuruluşlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesini istiyor. NUMSA, bu işveren derneklerinin sözleşmeyi imzalamasını ve sözleşmeye taraf olmadan ücret anlaşmasını uygulayan “bedavacı” olmamalarını istiyor. Sendika, sektördeki tüm işçilerin ücret sözleşmesinden faydalanması gerektiğini söylüyor.

25 Ekim’de büyük bir çelik imalat şirketi olan Macsteel, NUMSA’nın çağrısına kulak verdi ve SAEFA’dan anlaşmayı imzalayan ilk işverenlerden biri oldu.

Grev, sendikanın yüzde sekiz talep etmesi ve işverenlerin yüzde 4,4’lük ilk teklifini reddetmesiyle ücret müzakerelerinin çıkmaza girmesiyle başladı. Sendika, koronavirüsün sektör üzerindeki etkisini azaltmak için 2020’de ücret artışı yapmamayı kabul ettiklerinde işçilerin sektörlerin hayatta kalması için fedakarlık yaptığını savundu.

 NUMSA genel sekreteri Irvin Jim konu hakkındaki açıklamasında, “Bir sendika olarak, yalnızca mevcut grevi üyelerimizin çıkarlarına en iyi şekilde yerleştirmek amacıyla SEIFSA’dan gelen minimum yüzde altılık mevcut teklifi kabul edeceğimiz konusunda bilinçli bir karar aldık. Grev sırasında ağır bir bedel ödeyenler NUMSA üyeleridir ve grevin her günü bir fedakarlık olduğundan, sendikanın grevi mümkün olan en kısa sürede çözmemizi sağlamak için mümkün olan her şeyi yapması onların çıkarınadır. iş yok ödeme yok kuralı. Anlaşma, sektördeki ücret oranlarını daha da güvence altına alıyor ve işçiler, 1 Temmuz 2021’den itibaren eski ücretlerini alacaklar.” İfadelerini kullandı.

IndustriALL Sahra Altı Afrika bölge sekreteri Paule France Ndessomin ise, “NUMSA’yı mühendislik ve metal sektöründeki geçim ücretlerini önümüzdeki üç yıl boyunca sürdüreceği için çok önemli olan bu ücret anlaşmasıyla sonuçlanan zorlu müzakere stratejisinden dolayı alkışlıyoruz.” dedi.

Kaynak: industriall-union.org

Çeviri: Gaste Avrupa Çeviri Ofisi