fbpx

Yunanistan’da sağlık çalışanları grev yaptı

Paylaş

Yüzlerce Yunan devlet hastanesi çalışanı, personel eksikliğini ve zorunlu koronavirüs aşılarını protesto etmek için 24 saatlik grevin bir parçası olarak Perşembe günü Atina’nın merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Başkentin merkezinde gösteri yapan sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığına yürüdü.

Doktorları, hemşireleri ve diğer sağlık personelini temsil eden sendikalar, hükümet planlarını protesto ederek, personel eksikliğinin arttığını ve personel eksikliğinin işçi haklarını baltalarken uzun çalışma saatlerine yol açtığını söylüyorlar. Sağlık çalışanları da “ağır ve sağlıksız” işler için ekstra tehlike ücreti alan meslekler listesine dahil edilmek istiyor.

Sendikalar ayrıca aşısız sağlık çalışanlarının görevden alınmasına da itiraz ettiler ve bunun yalnızca daha fazla personel sıkıntısına yol açtığını söylediler. Artan enfeksiyonlar ve birçok kişinin aşı olma isteksizliği ile karşı karşıya kalan hükümet, Yunanlıları koronavirüse karşı aşılarını yaptırmaya teşvik etmek için bir dizi teşvik ve ceza getirdi.

Sağlık çalışanları, yaşlı bakım evlerinde çalışanlar ve işten uzaklaştırılmayı reddedenler için aşı zorunlu hale getirildi. Yunanistan’ın yaklaşık 11 milyonluk nüfusunun %60’ından biraz fazlası koronavirüse karşı tam aşılandılar.

Sendikalar, aşıları desteklerken, bireysel personelin seçim hakkına sahip olması gerektiğini söylüyor.

Yunanistan bu yaz koronavirüs enfeksiyonlarında bir artış gördü ve yeni günlük vakalar 3.000 seviyesine yükseldi. Çarşamba günü, ülke 3.279 yeni vaka ve 38 yeni ölüm gördü, toplam teyit edilen vakaları 704.000’in üzerine çıkardı. Bu sayılar toplam ölüm oranını yaklaşık 11 milyon olan ülkede 15.500’e çıkardı.

Kaynak: US News

Çeviri: Gaste Avrupa Çeviri Ofisi