fbpx

Gazeteci Hüseyin Şenol’a mermili tehdit

Paylaş

Almanya’da Baden-Württemberg eyaletinde yaşayan ve yerel Merhaba Gazetesi’nin kurucusu, Avrupa Demokrat sitesi yazarı Hüseyin Şenol’un posta kutusunun üzerine mermi çekirdeği bırakıldı.

Neu-Ulm Polisi, tehdit olarak bırakılan kullanılmış mermi çekirdeğinin balistik ve diğer teknik araştırmaları dahil, olayı çok yönlü araştırdığını belirtti. Hüseyin Şenol, önümüzdeki günlerde de konu hakkındaki gelişmeleri aktaracağını belirtti.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) aktivistlerinden olan Hüseyin Şenol, yurt dışında da kurulan son Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Avrupa Merkez Yönetim Kurulu’nda da kuruluşundan itibaren yer aldı. 12 Eylül Darbesi mağduru sürgünlerden olan Şenol, bulunduğu bölgede çeşitli “yerli ve göçmen” insan hakları kuruluşları, sendika, inisiyatif ve diğer kurumlarda aktif mücadele içinde bulundu. Kurtuluş geleneğinden gelen gazeteci, sırasıyla kurucu bileşeni olarak yer aldıkları SDP, Sosyalist Parti ve SYKP içinde de aktif mücadele yürüttü. Ulm Tohum Kültür Merkezi (TKM) üyesi Şenol, 40 yıla yakın süredir gazetecilik yapıyor ve yazıları, haberleri Merhaba ve Avrupa Demokrat dışında da çeşitli gazete, dergi ve platformlarda çıkmaya devam ediyor.