fbpx

Faşist lider Mussoli’nin torunu Roma seçimlerinde en yüksek oyu aldı

Paylaş

İtalya’yı bir dönem yöneten faşist lider Mussolini’nin torunu Rachele, Roma kent meclisine en yüksek oyu alarak girdi. Sağcı partinin adayı ‘faşizm’ sorusunu yanıtlamaktan kaçındı.

İtalya’da düzenlenen yerel seçimlerde faşist lider Benito Mussolini’nin torunu, Roma’da meclisine girdi. Sağcı partinin adayı Rachele Mussolini en yüksek oyu alan aday oldu. 

İtalya’da geçtiğimiz günlerde Roma, Napoli ve Milano gibi büyük şehirlerin de içerisinde olduğu yaklaşık bin yerleşim yerinde yerel seçimler düzenlendi. Başkent Roma’nın kent meclisi seçimlerinde 8 bin 2 yüz ile en yüksek oyu alan ise, ülkeyi bir dönem yöneten faşist lider Mussolini’nin torunu Rachele Mussolini oldu.

Sağcı aday, daha önce 2016 seçimlerinde 657 oy alarak meclise girmişti. La Republica’ya konuşan Sağ popülist İtalya’nın Kardeşleri (FdI) üyesi Mussolini, ‘başarısının aile geçmişinden değil, kendi çabalarından geldiğini’ dile getirdi: “Eskiden sadece aile ismin nedeniyle benimle röportaj yapılırdı. Ancak son dönemde belediye meclisindeki girişimlerim hakkında da soru sormaya başladılar. Çok çalıştım.”

Rachele Mussolini aynı zamanda 1996 yılında katıldığı güzellik yarışmasıyla da biliniyor. Faşist liderin torunu 1996 ‘Miss Italy’ seçilmişti. 

Mussolini’nin caz müzisyeni oğlu Romano Mussolini’nin kızı Rachele, aile adına dairse şunları söyledi: “Çocukluğumdan beri soyadımla birlikte yaşamayı öğrendim. Okulda beni parmakla gösterirlerdi ama sonra ismim öne çıktı ve ben soyadım ne kadar külfetli olursa olsun, bu soyadına galip geldim” dedi ve ‘sol kanattan da pek çok arkadaşı olduğunu ve onlardan da oy aldığını’ belirtti.

Öte yandan faşizm hakkında kendisine yöneltilen soruyu yanıtlamaktan kaçınan Mussolini, “Bu konuyla baş edebilmek için yarın sabaha kadar konuşmamız gerekiyor” diye konuştu. 

Oy oranını arttıran FdI, 630 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin 37’sine sahip. Yerel seçimlerde Milano, Napoli ve Bologna’da merkez sol galip gelirken FdI’nin de içerisinde olduğu sağcı blok Roma’da yapılacak ikinci tur seçimlerinden galibiyet bekliyor. 

Kaynak : Duvar