fbpx

Enternasyonalist gazeteci Murat Kuseyri İsveç’te hayatını kaybetti

Paylaş

12 Eylül askeri faşist darbesinin ardından TDKP davasından yargılandıktan sonra 1990 yılında yurt dışına çıkmak zorunda kalan Murat Kuseyri, bir buçuk yıldır beyin tümörü tedavisi gördüğü Stockholm’de yaşamını yitirdi. Uzun süre Evrensel Gazetesi’nin İsveç Muhabirliğini yapan Kuseyri, başta ANF olmak üzere Yeni Özgür Politika, ETHA, Gaste Avrupa’nın öncülü olan Avrupa Forum ve pek çok Türkiyeli, Kürdistanlı muhalif medya organına haber ve röportajlar yapıyordu.

Murat Kuseyri Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmeleri Avrupa gündemine taşımanın yanı sıra, İsveçteki emek, ekoloji, kadın, göçmen, hayvan hakları haberlerini ve siyasal gelişmeleri de kamuoyuna taşıyan enternasyonalist bir gazeteciydi.

17 Nisan 1955 Adana doğumlu olan Kuseyri, yaşamının son anına kadar emek, barış, özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinden vaz geçmeyen, emeğini, enerjisini ve birikimlerini ezilenler ve işçi sınıfı lehine kulanan sosyalist bir basın emekçisiydi.

Gaste Avrupa olarak anısı önünde saygıyla eğiliyor, yoldaşlarına, ailesine, yakınlarına ve dostlarına baş sağlığı diliyoruz.