fbpx

Cezaevlerinde 290 gündür devam eden açlık grevleri sonlandırıldı

Paylaş

22 yıldır İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve cezaevlerinde artan hak ihlallerinin sonlandırılması talebiyle PKK ve PAJK’lı tutsaklar tarafından 27 Kasım 2020’de başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi sonlandırıldı. Eylemin 290’ıncı gününde alınan karar, PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından duyuruldu.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, bugün 290’ıncı gününe giren açlık grevlerinin sonlandırıldığını belirterek, “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesine farklı eylem türleriyle katılmayı esas alacaklarını duyurdu.

‘Bilinçli ve örgütlü katılım esas alınacak’

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan açıklamada, “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesine farklı eylem türleriyle bilinçli ve örgütlü katılımın esas alınacağı vurgulandı. Açıklamada şunlar yer aldı: “PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak hareketimizin bir yıl önce bugün başlattığı ‘Dem Dema Azadiyê ye’ hamlesi temelinde bizler de 27 Kasım 2020 yılında özgürlük hamlesine katıldık. Hamlenin ve biz tutsakların temel hedefi ‘TECRİDİ KIRALIM FAŞİZMİ YIKALIM ÖNDERLİK İLE ÖZGÜRLEŞELİM’ hamlesi ikinci yılına girerken, halkımız kendi görev ve sorumluluklarının daha fazla farkına varıp, harekete geçtiği görülüyor.

Halklara ve demokratik kurumlara sorumluluk düşmektedir

PKK ve PAJK’lı tutsakların hedefi özgürlük hamlesine en güçlü şekilde katılımıydı. Halkımızın gençlerine, kadınların, Barış Annelerinin, demokratik kurumların soykırım ve faşizme karşı da gür bir ses çıkarmaları ve eyleme geçmeleriydi. ‘Dem Dema Azadiyê ye’ hamlesinin gelinen yeni aşamasında halkalara ve demokratik kurumlara daha fazla sorumluluklar düşmektedir. Bu sürecin destansı direnişçileri ve fedai öncüsü olan gerillanın tüm sorumluluklarını yerine getirdiği görülüyor. Hamlenin yeni aşamasında halkımızın ve kutsallarımızdan olan gerilla güçlerimiz ile birlikte mücadele edeceğini biliyor ve inanıyoruz. Biz de zindanlardaki PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak önderliğimizin, halkımızın ve ülkemizin özgürlüğü için bedel ödemeye hazırız.

Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye

TC faşizminin ustalık dönemi uygulayıcısı olan AKP-MHP faşist rejiminin de sonuna gelmiş bulunmaktayız. 12 Eylül darbesinin yoğunlaştırılmış hali olan AKP, kendi yaratıcısına layık olmak için tüm hünerlerini sergiliyor. Bizler de 12 Eylül faşist darbesini yenilgiye uğratan Amed zından direnişi ruhu, bilinci ve inancıyla direnip, başarı ve zafer kazanacağız. Hakikat ve özgürlük arayışımızın geleneği olan Mazlum Doğan, Dörtler ve 14 Temmuz Direniş ruhu ekseninde başarıya ulaşan özgür bir Önderlik, Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye’yi sağlayana kadar direneceğiz.

Eylemimizi sonuçlandırıyoruz

PKK ve PAJK zından komitemizin çağrısını esas alarak PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak bugünden itibaren açlık grevi eylemimizi sonuçlandırıyoruz. Özgürlük hamlesine PKK ve PAJK’lı olarak daha farklı eylem türleriyle bilinçli ve örgütlü katılmayı esas alacağız. Bu temelde zindanlardaki tüm direnen yoldaşlar olarak Önder APO çizgisine daha güçlü katılmaya önder APO ile yaşamayı esas alacağız.”

Kaynak: ANF