fbpx

Federe Kürdistan’ı ziyaret eden CHP heyeti: Sorunların çözümü diyalog

Paylaş

Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki ziyaretini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, bulundukları temaslara ilişkin partinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Açıklamayı, heyete başkanlık yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yaptı.

Erbil’de Federe Kürdistan yetkilileri ile görüştüklerini ifade eden Salıcı, ziyaretle ilgili bir rapor hazırlayacaklarını ve bunu da Dışişleri Bakanlığına ileteceklerini belirtti.

CHP olarak, “bölgede son yıllarda giderek artan terör, huzursuzluk ve istikrarsızlıktan bölge ülkelerinin zarar gördüğü düşüncesinde” olduklarını dile getiren Salıcı, şunları dile getirdi:

“Bu sorunlarla mücadelede askeri müdahalelerin ötesinde gerekli çabaların ve diplomasinin tüm olanaklarının ortaya konulmasını önemsiyoruz. Biz hep diyalogdan yana olduğumuzu, bölgemizdeki sorunların konuşularak ve diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini savunageldik. Bölgemizde barış, istikrar ve huzur içinde bir arada yaşanabilmesi için böyle bir yaklaşıma ihtiyaç duyulmaktadır.”

Irak’ta, Ekim ayında seçimlerin yapılacağını hatırlatan Salıcı, bu nedenle ziyareti seçimden önce yaptıklarını söyledi. Salıcı, seçimlerden sonra da belirlenecek yeni hükümeti ziyaret etmek istediklerini ifade etti.