fbpx

Taliban Almanya’dan finansal yardım ve diplomatik tanınma talep ediyor

Paylaş

Zabihullah Mücahid Alman gazetesi Die Welt am Sonntag’a yaptığı açıklamada Almanya ile güçlü diplomatik ilişkiler geliştirmek istediklerini belirtti. Almanya’nın varlığını Afganistan’da her zaman istediklerini belirten Mücahid aynı zamanda finansal destek de talep etti.

Taliban hükümeti Berlin’den sağlık, tarım ve eğitim alanında birlikte çalışmak istediğini ifade ederken aynı zamanda insani yardım ve finansal destek de talep ediyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise siyasi olarak mümkün olması ve güvenli olması durumunda Kabul’de büyükelçiliklerini yeniden açmak istediklerini ifade etmişti. Ancak büyükelçilik açmanın diplomatik olarak ülkeyi ve iktidarı tanımak anlamına gelmeyeceğinin de altını çizmişti.

Almanya Kabul’deki büyükelçiliğini ülkeyi Alman güçlerinin terk etmesinin ardından kapatmış, Büyükelçi islamcılarla görüşmelere devam etmek için Katar’ın başkenti Doha’ya gönderilmişti. Doha’da Taliban’ın “Dışişleri Bakanlığı” işlevi gören bir ofisi bulunuyordu. Ancak Doha’daki Talibanlılar da Afganistan’da gücü ele geçirmelerinin ardından Kabul’e taşınmaya başladı.

Kaynak