fbpx

Özerk Yönetim: Cenevre’de temsilcilik açacağız

Paylaş

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Avrupa Temsilciliği, Cenevre’de temsilcilik açacağını açıkladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin Avrupa Temsilciliği, yazılı açıklama yaparak İsviçre’nin Cenevre kentinde temsilcilik açacağını belirtti.

Açıklamada Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin başta DAİŞ karşısında olmak üzere bölgede elde ettiği siyasi ve askeri başarılar sonrasında Suriye sorunuyla ilgilenen Almanya, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerde temsilcilik açmasının önemli olduğu dile getirildi.

Avrupa ile ilişkilerin geliştirilmesi için temsilcilikler açıldığının vurgulandığı açıklamada, “İlk adım olarak Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin temsilciliğini İsviçre’de açacağız. Çünkü İsviçre’de Suriye sorunuyla ilgili birçok kongre gerçekleşiyor. Suriye sorunun çözümü burada tartışılıyor. Açacağımız temsilcilikle Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile İsviçre arasında ilişki kurmaya çalışacağız. Özerk Yönetimin Suriye krizi hakkındaki görüşlerini bu kapsamda gerekli mercilere ulaştıracağız. DAİŞ tehlikesinin halen devam ettiği bu süreçte açacağımız temsilcilikle diplomasi çalışmalarını güçlendireceğiz. Siyasi ve kültürel olarak dayanışmayı sürdüreceğiz” denildi.

Açıklamada Efrîn, Girê Spî, Serêkaniyê’yi işgal eden Türk devletinin teröristleri desteklediğinin vurgulandığı açıklamada, şunları kaydedildi: “Türk devleti bu işgal ile tüm insanlık değerlerini ayaklar altına alıyor. Temsilciğimiz Türk devletinin işlediği suçları uluslararası örgütlerle paylaşacak. İsviçre makamları ve Özerk Yönetim arasında arabuluculuk yapacağız. Yine Kuzey ve Doğu Suriyeli vatandaşların İsviçre’deki işlerini kolaylaştıracağız.”

Kaynak : ANF