fbpx

Alman ve Hintli Ford işçileri TK-Uİİ toplantısında fabrikaların kapatılmasına karşı mücadeleyi tartıştı

Paylaş

10 Temmuz Pazar günü, Taban Komitelerinin Uluslararası İşçi İttifakı (TK-Uİİ), ABD merkezli ulusötesi Ford şirketinin fabrikalarını kapatmasını durdurmak için mücadele eden Hintli ve Alman Ford işçilerinin toplantısına ev sahipliği yaptı.

Toplantıya Güney Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai’nin eteklerindeki fabrikalarının kapatılmasına karşı beş hafta süren bir fiili greve giden Ford Hindistan işçileri de katıldı. Ford yönetimi ve Tamil Nadu’daki DMK yönetimiyle iş birliği içinde çalışan Chennai Ford Çalışanları Sendikası (CFEU), 2 Temmuz’da çoğunluğu genç 1.500 işçinin militan grevini sona erdirerek şirkete 31 Temmuz’a kadar fabrikayı kapatma planlarına devam etme olanağı verdi. Kapanış, fabrikadaki 4.000 ve ilişkili sektörlerdeki 40.000 kadar işçiyi işsiz bırakacak.

Almanya’nın Fransa sınırı yakınlarındaki Saarlouis fabrikasında çalışan Ford işçileri de toplantıya katıldı. Saarlouis Ford işçileri, Dünya Sosyalist Web Sitesi’nin (WSWS) yardımıyla, işlerini savunmak için bağımsız bir eylem komitesi kurdular. Ford İşçileri Eylem Komitesi, kendi ülkelerindeki sendikaların ve iş konseylerinin 2026 yılında yeni bir elektrikli aracın üretiminin kendi fabrikalarında yapılmasını sağlamak için yürüttüğü teklif savaşına karşı Alman işçileri İspanya’daki meslektaşlarıyla birleştirmek için mücadele etti.

Almanya’daki IG Metall sendikası ve İspanya’daki UGT (Unión General de Trabajadores, Genel İşçi Sendikası), üyelerinin ücretlerini, sosyal haklarını ve çalışma koşullarını geriletmek için rakip teklifler sunmuştu. Geçtiğimiz ay Ford yöneticileri yeni elektrikli aracın üretimi için İspanya’nın Almussafes kentindeki fabrikayı seçtiklerini açıklayarak Saarlouis fabrikasındaki 4.600 işçiyi ve bitişikteki tedarikçi parkındaki 1.500 işçiyi işsizliğe mahkûm etti. Tesisin 2025 yılı sonunda kapanması planlanıyor.

Ford işçileri Saarlouis fabrikasının kapatılacağının açıklanmasının ardından gösteri yaptı, 22 Haziran 2022 [Fotoğraf: WSWS] [Photo: WSWS]

Pazar günkü çevrimiçi toplantıya Birleşik Otomotiv İşçileri (UAW) sendikası başkanlığına adaylığını koyan ABD’li Mack Trucks işçisi Will Lehman da katıldı. Lehman, işçileri harekete geçirerek UAW bürokrasisinin boyunduruğunu kırmak ve her ülkedeki işçilerin işlerini ve yaşam standartlarını savunacak güçlü bir taban hareketi inşa etmek için mücadele ediyor.

Toplantının açılışında WSWS İşçi Hareketi Editörü Jerry White, “Otomotiv işçilerinin Ford’un küresel stratejisiyle mücadele etmek için küresel bir stratejiye ihtiyacı var” diye konuştu. White, Ford’un “Küresel Yeniden Tasarım” projesi kapsamında, şirketin Hindistan, Brezilya ve Rusya’daki faaliyetlerine son verdiğini söyledi. Şirket sadece son üç yılda 12.000 kişiyi işten çıkardı ve Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İspanya, Rusya ve Çek Cumhuriyeti’nde altı fabrikayı sattı ya da kapattı.

Ford, elektrikli araçlara 30 milyar dolar yatırıyor ve genişleyen elektrikli araç pazarının kontrolü için Volkswagen ile birlikte çalışıyor. Ayrıca elektrikli araç işini yönetmesi için eski bir Tesla yöneticisini işe aldı. White, bu otomotiv üreticisinin önümüzdeki aylarda ve yıllarda içten yanmalı motorlu araçlar üreten fabrikalardaki işçilere yönelik saldırısını hızlandırmayı planladığını ve aynı zamanda elektrikli araç ve batarya fabrikalarında yeni, düşük ücretli ve geçici bir işgücü yaratmak için sendikalarla birlikte çalıştığını söyledi.

Hintli ve Alman Ford işçilerinin cesur mücadelesi, dünyanın dört bir yanındaki otomotiv işçilerinin bu saldırılara karşı artan direnişinin bir parçasıydı. ABD’deki 2019’daki General Motors grevi ve Meksikalı işçilerin başkaldırısı, ABD’deki Volvo Kamyon, John Deere ve CNH’deki 2021-22 grevleri ve Güney Kore’deki 50.000 Hyundai işçisinin son grev oylaması bu direnişler arasındaydı. Geçtiğimiz yıl kurulan Taban Komitelerinin Uluslararası İşçi İttifakı’nın (TK-Uİİ) amacı, işçi sınıfı hareketni ulusal sınırlar ötesindeki koordine etmektir.

Tartışmada ilk söz alan kişi, Chennai Ford fabrikasında çalışan ve son fiili greve katılan genç bir işçiydi: “WSWS’nin uluslararası işgücünü örgütlemesinden memnunum. Sendika, şirket yönetimi ve hükümetin bizi ezmeye çalıştığı noktada, örgütünüz bize bir perspektif ve program sunmaya çalışıyor.”

İşçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Ford geçtiğimiz Eylül ayında fabrikayı kapatacağını açıklamıştı ancak işçilerin sürekli mücadelesi nedeniyle bu süreyi 31 Temmuz’a kadar uzatmak zorunda kaldı. İşçilerin iş güvencesi için verdikleri bu mücadele, sendikalar tarafından izole edildi ve yenilgiye uğratıldı. Hükümet ve çalışma bakanlığı yetkilisi Ford yönetimi ile el ele çalışıyor. Şimdi sendika kıdem tazminatının 115 günden 121 güne çıkarıldığını söylüyor, sadece altı gün.”

Grevdeki Ford Chennai işçileri, iş güvencesi için verdikleri mücadeleye öncülük edecek bir taban komitesi kurulmasını desteklediklerini açıkladılar. (WSWS Medya)

“Sendika, birikmiş araçların üretimini tamamladıktan sonra, kıdem tazminatı paketinin artırılması konusunda yönetimle daha fazla konuşacaklarını söylüyor. Bu şekilde sendika, işçilerin işlerini ve gelirlerini korumaya yönelik taleplerinin hiçbirini kazanamadı. Ford yönetimi tüm işgücünü değil, sadece 1.200 işçiyi geri çağırdı ve diğer işçilerin ücretlerini alıp almayacakları bize söylenmedi. Sendika ayrıca DMK’dan [Tamil Nadu Başbakanı MK] Stalin’i müdahale etmeye çağırdı.” Ancak hükümet işçilerin değil Ford’un yanında olduğunu tekrar tekrar kanıtladı.

Yakındaki Renault-Nissan fabrikasında çalışan bir başka Tamil Nadu otomotiv işçisi ise şunları söyledi: “Biz de aynı sorunları yaşıyoruz. WSWS’nin bu toplantıyı düzenliyor olması çok iyi bir girişim. Sendikalar diğer sektörlerdeki sorunlar hakkında asla konuşmuyor; işçilerin farklı sektörlerde birleşmesinden memnun değiller. Sendikalar işçi sınıfını izole etmek için çalışıyorlar. Örneğin bizim sendikamız Birleşik Emek Federasyonu, ancak bu sendikanın olduğu diğer sektörlerde ve diğer otomotiv şirketlerinde bile işçileri birleştirmiyorlar. Ama ‘Birleşik Emek’ olduklarını iddia ediyorlar, adları bu ama birleştirmiyorlar, işçilerin mücadele etmesini engelliyorlar.”

“Son üç yıldır Renault-Nissan’da yeni bir ücret sözleşmesi yapamadık. Sendika işçilerin perişan olduğunu biliyor ama yönetimle el ele çalışıyorlar. WSWS’yi takdir ediyorum çünkü biz işçiler eskiden sendikanın sorunlarımızla mücadele etmenin tek yolu olduğuna, sendikanın işçileri desteklediğine inanıyorduk ancak bu bakış açısı yıkıldı ve sizin analizinize katılıyoruz. Diğer ülkelerdeki işçilerle konuştuğumuzda sendikaların dünya genelindeki rolünü görebiliyoruz. Bu nedenle WSWS tarafından önerilen bu uluslararası ittifakın genişletilmesi ve daha fazla sayıda işçiye ulaşması gerektiğine inanıyorum.”

Bir Ford Chennai işçisi bu yorumlara kısa bir yanıt vererek şunları söyledi: “Ford işçileri işinden atılıyor. Aynı durumun Renault-Nissan işçilerinin de başına gelmesi bekleniyor. Sendikaların bizi hayal kırıklığına uğratacağına inanıyorum, bu nedenle WSWS’nin uluslararası birlik yoluyla işçi hakları için mücadele edebileceğine inanıyorum. WSWS’nin Tamil Nadu ve Hindistan’daki işçilere ulaşmasını umuyorum çünkü buradaki işçiler bu uluslararası perspektiften haberdar değiller. Hâlâ sendikalara ve mahkemelere inanıyorlar ve bu yanılsamaların kırılması gerekiyor.”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinin Macungie kentinde Mack Trucks işçisi olarak çalışan Will Lehman’a, Birleşik Otomotiv İşçileri (UAW) Sendikası başkanlığı için yürüttüğü kampanyanın önemi hakkında konuşması için söz verildi. Lehman şunları söyledi:

Uluslararası işçilerin bu toplantısında aranızda bulunmaktan gurur duyuyorum. Benim kampanyam sendika bürokrasisinin masasında bir koltuk elde etmek değil, UAW’nin ulusal izolasyon programına karşı çıkmak içindir…

İşçiler, düşmanın şirketler ve sendika bürokrasileri olduğunu ve diğer ülkelerdeki işçilerin kardeşlerimiz olduğunu giderek daha fazla anlıyorlar. İşçileri, Taban Komitelerinin Uluslararası İşçi İttifakı’nın çok daha güçlü duruşundan haberdar etmek istiyorum…

Ford bir “Amerikan” şirketi değildir; uluslararası bir şirkettir. Başarılı bir şekilde mücadele edilecekse, işçiler tarafından uluslararası çapta mücadele edilmelidir; aynı şey Mack Trucks’ın ana şirketi Volvo ve diğerleri için de geçerlidir. Kampanyamda üretimin küresel doğası açıkça ortaya konacak. İşçilerin tek geçerli mücadele yöntemi uluslararası dayanışmadır.

Ford Saarlouis’de vardiya değişimi (Fotoğraf: WSWS)

Daha sonra Ford’un Saarlouis fabrikasından bir Alman işçi söz alarak şunları söyledi: “Almanya ile İspanya arasındaki iş konseyi rekabeti haince bir manevraydı. Saarlouis’in hiç şansı yoktu ve biz sadece İspanyol meslektaşlarımızın koşullarını zorlamak ve onlardan tavizler koparmak için kullanıldık. İşçi konseyinde, işçileri korkutan ve onlara grev yapmanın yasa dışı olduğunu söyleyen gerçek bir mafya var. IG Metall de grevi engellemek için her şeyi yaptı.

“Hintli kardeşlerime duyduğum derin saygıyı ifade etmek ve şunu bilmek istiyorum: Bir grevi nasıl örgütleyip gerçekleştirebildiniz?”

WSWS’den Hindistan’daki mücadele hakkında haber yapan bir muhabir buna şu yanıtı verdi:

Sendika hiçbir zaman grev çağrısı yapmadı. Ayrıca grev yapmanın yasa dışı olduğunu söylediler. Ancak genç işçiler grevi başlattılar ve ivmeyi devam ettirdiler. Eylül ayında fabrikanın kapatılması gerektiğinde, işçiler ne yapmak istediklerine dair bir oylama talep ettiler.

Sendika bir oylama yapmaya zorlandı ve Chennai’deki işçilerin çoğunluğu iş güvencesi talep etmek için oy kullandı. Ekim’de sendika işçileri iş güvencesinin mümkün olmadığına ikna etmeye çalıştı ve genç işçiler başlangıçta bunu kabul etti. Ford, elektrikli bir aracın üretimini Chennai fabrikasına getireceklerini iddia etti ancak bu, fabrika kapanmadan önce 40.000 otomobilin üretimini tamamlasınlar diye işçileri kandırmak için söylenmişti.

Sendikalar elektrikli araçların gelmeyeceğini biliyorlardı ama işçileri üretimi tamamlamaya ikna ettiler. İşçiler birikmiş üretimi 40.000’den 1.400 araca düşürdükten sonra, yönetim elektrikli araç gelmeyecek ve düşük ücret üzerinden bir kıdem tazminatı paketi alacaksınız dedi. İşçiler alarma geçti ve sendika yönetimine meydan okuyarak fiili bir grev başlattılar.

31 Mayıs’taki grevin başlangıcından itibaren sendikalar mücadeleyi izole etmeye çalışmış, yönetimle görüşmelerini gizlemiş ve bu protestoyu bitirmeye çalışmıştır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, Stalinist sendikaların, burjuva partileri ve burjuva parlamentosuyla ittifak içinde oldukları için 2.300’den fazla işçinin uğradığı kayıp hakkında hiçbir şey dile getirmemeleridir.

WSWS’nin başından itibaren müdahalesiyle, sendikaların ne yaptığını ifşa ettik ve işçileri, yönetim ve çalışma bakanlığı yetkilisiyle yapılan gizli görüşmelerde neler olup bittiğini öğrenmeyi talep etmeye çağırdık. Almanya ve Avrupa’daki Ford işçilerinin karşı karşıya olduğu durumla ilgili bildiriler dağıttık ve bunun işçiler üzerinde güçlü bir etkisi oldu. Hem onların militanlığı hem de WSWS’nin sendikaların izole edici rolünü açıklayan müdahalesi, işçilere bir taban komitesi kurma bilincini getirdi ve bu da ivmenin devam etmesini sağladı.

Toplantıda ayrıca, ezici fiyat artışlarına, gıda ve yakıt kıtlığına karşı işçilerin ve gençlerin aylardır süren kitlesel protestolarının Devlet Başkanı Gotabaya Rajapakse’yi istifaya zorladığı, Hindistan’ın güneyindeki Palk Boğazı’nın karşısında yer alan Sri Lanka’daki devrimci ayaklanmaya ilişkin bir rapor da sunuldu. Sendikaların tam desteğini alan kapitalist muhalefet partileri şimdi IMF’nin acımasız kemer sıkma programını dayatmak için geçici bir hükümet kurmaya çalışıyor.

Sri Lanka’daki Sosyalist Eşitlik Partisi bu siyasi tuzağa katılmayı reddetmekte ve eylem komitelerinin genişletilmesi, yaşamsal ihtiyaçların dağıtımında işçi denetimi, dış borçların reddedilmesi ve kapitalist hükümetin yerine sosyalist politikalara bağlı bir işçi-köylü hükümetinin kurulması için mücadele ediyor.

Toplantı, Chennai ve Saarlouis fabrikalarının kapatılmasına ve küresel otomotiv sanayisinin işçi sınıfı aleyhine yeniden yapılandırılmasına karşı mücadeleyi geliştirmeyi taahhüt eden bir kararın oybirliğiyle kabul edilmesiyle sonuçlandı:

Ford’un Hindistan’ın Tamil Nadu ve Almanya’nın Saarlouis kentlerinde bulunan ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan montaj fabrikalarında çalışan işçilerin bu toplantısı, tüm otomotiv işçilerini Ford ve diğer ulusötesi otomotiv üreticilerinin işlerimiz, ücretlerimiz ve çalışma koşullarımız pahasına sektörü yeniden yapılandırma çabalarına karşı küresel bir işçi karşı hücumu için mücadele etmeye çağrırır.

Ulusal temelli, kapitalizm yanlısı sendikalar, böyle bir mücadeleye kararlılıkla karşı çıkmaktadır. İşte bu yüzden, Taban Komitelerinin Uluslararası İşçi İttifakı’nın savunduğu gibi bir taban komiteleri ağı kurmak için mücadele ediyoruz.

Otomotiv işçisi kardeşimiz Will Lehman’ın ABD merkezli Birleşik Otomotiv İşçileri (UAW) sendikasının başkanlığına adaylığını koyarak geliştirdiği inisiyatifi memnuniyetle karşılıyoruz. Bürokratik sendikal aygıta karşı tabandan gelen bir başkaldırı ve işçi sınıfının uluslararası birliği için mücadele eden Will Lehman kardeşimiz, tüm işçiler için ileriye giden yolu göstermektedir.

Kaynak: wsws.org