fbpx

Edeka’dan 9 Euro’luk bilete alternatif: “Egal-Wohin-Ticket”

Paylaş

Deutsche Bahn, Edeka ile birlikte tüketicilere yeni bir bilet sunuyor. Yeni bilet, 9 Euro’luk bilete ek olarak pek çok avantaj içeriyor.

Yakıt indirimi, EEG vergisinin kaldırılması ve şimdilerde oldukça popüler olan 9 Euroluk bilet: bu yaz Almanya’daki tüketicileri pek çok güzel yenilik bekliyor. 

Edeka ve Deutsche Bahn işbirliği: “Egal-Wohin-Ticket”

Alman Taşımacılık Şirketleri Birliği (VDV), 9 Euro’luk biletin elde ettiği sonuçtan oldukça mutlu. Şimdi Deutsche Bahn (DB), süpermarket devi Edeka ile işbirliği yaparak “Egal-Wohin-Ticket” isimli özel bir bilet sunuyor. Ancak RUHR24’ün haberine göre bu biletin avantajlarının yanında bazı dezavantajları da var.

Devlet destekli 9 Euro’luk biletin aksine, “Egal-Wohin-Ticket”e sahip müşterilerin yolculukları yalnızca bölgesel ve yerel trenlerle sınırlı değildir. Yeni “Egal-Wohin-Ticket” ile ICE’ler ve benzerleri gibi uzun mesafe trenlerini ikinci sınıf yolcu kontenjanından kullanabilirsiniz.

“Egal-Wohin-Ticket” sadece Edeka şubelerinde rezervasyon kodu olarak mevcut

Müşteriler “Egal-Wohin-Ticket” satın aldıktan sonra basılı veya dijital bir bilet almazlar Bunun yerine, daha sonra DB biletine dönüştürülebilen bir rezervasyon kodu alırlar. Müşteriler daha sonra bu kodu DB’nın web sayfasındaki bilgiler aracılığıyla yapabilirler.

Sekiz basamaklı rezervasyon kodunu bilete dönüştürmek için bu adımları takip etmelisiniz:

1. “Erişim kodu” alanına bir rezervasyon kodu (8 haneli) girin.

2. Tren bağlantınızı seçin ve rezervasyon yapın.

3. Artık dijital biletinizi herhangi bir bayiden alabilirsiniz.

Rezervasyon kodu bilete dönüştürülmeden yolculuk için kullanılamaz. DB, biletin yolculuktan en geç iki gün önce dönüştürülmesini öneriyor. Bilet, yolculuktan 180 gün öncesine kadar rezerve edilebilir. Beş yaşına kadar olan çocuklar ücretsiz seyahat edebilir. 6-14 yaşları arasındaki çocuklar ise rezervasyon sırasında numaralarının belirtilmesi halinde “Egal-Wohin-Ticket” ile bir yetişkin eşliğinde ücretsiz seyahat edebilirler.

“Egal-Wohin-Ticket”: Bahncards ile iptal, değişim ve kombinasyon mümkün değil

“Egal-Wohin-Ticket”in yalnızca bir seyahat için geçerli olmasının dışında birkaç dezavantajı daha var. Yeni bilet Bahncards gibi diğer DB indirimleriyle birleştirilemez, değiştirilemez veya iptal edilemez.

Eğer uzun zamandır bir seyahat planlıyorsanız, sahip olabileceğiniz 25 veya 50 Bahncard veya DB’nin Super Sparpreis kampanyaları ile indirimli olan bir bileti erken almakta fayda var. 

Kaynak / Haber Çeviri: Artı49 / Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash – pixeldan