fbpx

Türkiye’de Deutsche Welle ve Amerika’nın Sesi’ne erişim yasaklandı

Paylaş

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği Deutsche Welle Türkçe ve Amerika’nın Sesi internet sitelerinin Türkiye’den erişimini yasak ve engel getirdi getirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) talebiyle Voice of America (Amerika’nın Sesi) ve Almanya merkezli Deutsche Welle (DW) haber sitelerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bu akşam erişim engellendi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı erişim engelini sosyal medyadan “İşte basın özgürlüğü ve ileri demokrasi!” sözleriyle duyurdu. 

amerikaninsesi.com’a girilmeye çalışıldığında, “30/06/2022 tarihli ve 2022/7982 D.İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir,” ifadeleriyle karşılaşılıyor.

dw.com’da da “30/06/2022 tarihli ve 2022/7978 D.İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir,” ifadeleri yer alıyor. 

RTÜK, 9 Şubat’ta Amerika’nın Sesi, DW Türkçe ve Euronews Türkçe’ye lisans alması için üç gün süre tanıyacağını, aksi halde sitelere erişimin engelleneceğini bildirmişti. 

RTÜK, Euronews için “internet yayın lisansı alma” şartını kaldırmıştı 

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK’ün, Euronews’in başvurusu üzerine “internet yayın lisansı alma” şartını kaldırdığını duyurmuştu.  TIKLAYIN | RTÜK, Euronews için “internet yayın lisansı alma” şartını kaldırdı

Sansür ve engellemelere

Erişim engeli kararının ardından Amerikanın Sesi, “İnternet içeriklerine erişim engeli yaşandığı zaman Voice of America’yla (VOA) anlaşmaları da olan “Psiphon” ve “nthLink” program ve uygulamalarını kullanarak sansür ve engellemeleri aşıp internette istediğiniz içeriğe erişebilirsiniz,” açıklamasında bulundu.